Gebelikte Diş Ağrıları
Gebelikte, hormonal değişimlerin de etkisiyle ağız-diş sağlığı olumsuz etkilenebilmektedir. Tükrük salgısının yapısı değişmektedir. Erken gebelik dönemlerinden itibaren bazı anne adayları sürekli bir metalik tat hissi duyabilir. Tükürük salgısının yapısı kadar miktarı da etkilenir.
Ayrıca diş etlerinin büyümesi de gebelikte bazı anne adaylarının karşılaştığı bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ağız ve diş sağlığı her dönemde önemlidir. Ancak anne adayları özellikle diş çürüklerine, diş eti kanamalarına daha yatkındır.
Bazı basit önlemler ağız-diş sağlığını koruyabilir. Diş fırçalama ile kimyasal ve fiziksel temizliğin yanı sıra bakteri üremesi azaltılarak, diş etlerine de masaj yapılabilir. Bu şekilde hem dişlerin çürümeye karşı dayanıklılığı arttırılabilir hem de ağızdaki kötü tat ve koku engellenebilir.
Bakteri istilasından ağız ve dişleri korumak için en azından on iki saatte bir dişler fırçalanmalıdır. İstatistiklere göre 12 saatte bir dişlerin fırçalanması ile her 10 diş çürüğünden 9’u engellenir; var olan çürüklerin büyüme hızı azalır.
Gebelikte, gereğinde diş müdahaleleri yapılabilir. Diş hekiminiz ile gebeliğinizi takip eden doktorunuz, gereken tedavi üzerine konsültasyon ile bir karara varacaklardır. Genel olarak gebelik diş tedavisine engel değildir.
Bu yazı saglikvegebelik.com tarafından gebelikte diş eti kanaması, gebelikte diş tedavisi, gebelikte diş çekimi, gebelikte diş dolgusu, hamilelikte diş tedavisi, hamilelikte diş ağrısı, hamilelikte diş eti kanaması hakkında bilgi vermek için yazılmıştır.Gelen aramalar:
37 haftada diş ağrısı, dis cekimi ve anne sagligi, 27 haftalik gebelikte dis eti rahatsizligi, gebelikte 37 hafta diş agrısı, gebelikte diş çekimi, 37 haftalık gebelikte diş ağrısı, 37 haftalık gebeye diş tedavisi, 37 haftalık gebeyım diş çekilir mi