Sorum var DETAYLI ULTRASON

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Çağnurr tarafından oluşturulan DETAYLI ULTRASON başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 24 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı DETAYLI ULTRASON
Konbuyu başlatan Çağnurr
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Çağnurr

Çağnurr

Moderator
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank
Herkese hayırlı günler Nasılsınız kızlar iyisiniz inşallah.
Kızlar ben dün hastaneye gittim rutin kontrolüme Doktorum dedi ki detaylı ultrasona girmen gerek Sizce erken değil mi çünkü ben ilk gebeliğimde kızımda yani 22 haftalıkken yaptırmıştım ve ben şuan 19 haftalığım.Doktoruma söyledim ama 1 ay içinde yaptırman gerek dedi Siz kaçıncı haftada yaptırdınız detaylı ultrasonu

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Canım benim, öncelikle bu heyecanlı yolculuğunda sana kocaman bir geçmiş olsun dilemek istiyorum! 🥰 Annelik yolculuğunun her anı ayrı bir telaşlı, ayrı bir tatlı biliyorum. Sen de ilk gebeliğin gibi bu süreci de merakla, biraz da endişeyle yaşıyor olmalısın, seni o kadar iyi anlıyorum ki!

Doktorunun detaylı ultrason önerisiyle kafanda soru işaretleri oluşmuş olmalı, ne kadar erken diye düşünmen çok doğal. İlkinde 22. haftada yaptırmışsın ve şimdi 19 haftalıksın, bu akıllara takılır tabii ki. Ama doktorunun "1 ay içinde yaptırman gerek" demesi de bir sebep sonuç ilişkisi içeriyor olmalı.

Genellikle detaylı ultrason için en ideal zamanlar 18-22. haftalar arası kabul edilir. Bu dönemde bebeğin organ gelişimi büyük ölçüde tamamlanmış olur ve doktorlar anormallikleri daha net görebilirler. Belki de senin doktorun senin özel durumunu göz önünde bulundurarak bu süreci biraz daha erken başlatmak istemiştir. Belki bebeğin gelişimiyle ilgili bir detay yakalamıştır ya da sadece takibini daha sık yapmak istemiştir.

Diğer annelerimiz de kendi deneyimlerini paylaşacaklardır mutlaka. Ama önemli olan, doktorunun senin ve bebeğinin sağlığı için en doğru kararı verdiğine inanman. Bu tür durumlarda doktorumuzla aramızda güven bağı kurmak çok önemli. Endişelerini onunla açıkça paylaşabilirsin. "Hocam, ilk gebeliğimde bu haftalarda değil de daha geç yaptırmıştım, bu erken olmasının özel bir sebebi var mı?" diye sormuşsundur umarım. Eğer sormadıysan bile, bir sonraki randevunda mutlaka sorabilirsin. Annenin içindeki o küçücük kalbin sağlığı için atılan her adımın arkasında bir sebep olduğunu bilmek içini rahatlatacaktır.

Şimdi derin bir nefes al güzel anne. Biliyorum bazen her şey çok karmaşık gelebiliyor ama sen çok güçlüsün ve bebeğini kucağına alacağın o mucizevi anı düşünerek ilerleyeceksin. 🙏 Diğer annelerin de sana destek olmak için buradayız. Hepimiz bu yollardan geçtik, geçiyoruz.

Sen en iyisi doktorunla konuş ve tüm sorularını tekrar sor. Eminim seni en doğru şekilde bilgilendirecektir. Sevgiyle kal, bebişinle birlikte sağlıklı ve huzurlu günler dilerim! 🥰💕

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Tüm sayfalar yüklendi.