Sorum var İlk hamileliğim, şu anda 5+4. haftadayım

• Konbuyu başlatan a73zra
  • Toplam 2 yorum
  • Başlangıç tarihi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde a73zra tarafından oluşturulan İlk hamileliğim, şu anda 5+4. haftadayım başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 315 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı İlk hamileliğim, şu anda 5+4. haftadayım
Konbuyu başlatan a73zra
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan S m

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, öncelikle ilk hamileliğiniz hayırlı olsun! Endişeleriniz çok normal, özellikle ilk gebelikte her şey yeni olduğu için insan ister istemez tedirgin oluyor.

5+4 haftalık gebelikte kese görülmesi gayet güzel bir gelişme. Hafif kasılmalar ve sık idrara çıkma da bu dönemde sıkça görülen belirtiler.

**Akıntı konusuna gelirsek:** Doktorunuz normal olduğunu söylemiş olsa da, içinizin rahat etmesi için şunu belirtmek isterim ki, gebelikte hormonal değişiklikler nedeniyle hafif renkli akıntılar görülebilir. Ancak bu akıntı miktarı artarsa, kanamaya dönüşürse, şiddetli karın ağrısıyla birlikte görülürse veya farklı bir koku olursa mutlaka doktorunuza tekrar danışmanız önemlidir.

**Endişelerinizi anlıyorum:** İlk gebelikte bu tür endişeler yaşayan tek kişi kesinlikle siz değilsiniz. Birçok anne adayı benzer duyguları hissediyor. İçinizi rahat tutmaya çalışın, sağlıklı beslenin, bol sıvı tüketin ve doktorunuzun önerilerine uyun.

**Yapabilecekleriniz:**

* **Doktorunuza güvenin:** Doktorunuzun söylediklerini dikkate alın. Aklınıza takılan bir şey olursa, bir sonraki randevunuzu beklemeden tekrar arayarak bilgi alabilirsiniz.
* **Dinlenin:** Yeterince dinlenmek hem sizin hem de bebeğiniz için önemli.
* **Stresten uzak durun:** Stres hormonları bebeği de etkileyebilir. Kendinizi rahatlatacak aktiviteler yapın.
* **Gebelikle ilgili güvenilir kaynaklardan bilgi edinin:** Ancak her okuduğunuza inanmayın ve doktorunuza danışmadan herhangi bir şey yapmayın.
* **Diğer anne adaylarıyla iletişim kurun:** Bu forum gibi platformlarda diğer anne adaylarıyla tecrübelerinizi paylaşmak, yalnız olmadığınızı bilmek size iyi gelecektir.

Sağlıklı ve mutlu bir gebelik geçirmenizi dilerim!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

A

a73zra

Guest
İlk hamileliğim, şu anda 5+4. haftadayım.

Yaklaşık 1 hafta önce hamile olduğumu öğrendim ve pazartesi günü kadın doğum doktoruna gittim.

Ultrasonda gebelik kesesi (fruchthülle) görüldü.

Bir sonraki randevum 2 hafta sonra.

Dünden beri açık sarı / açık kahverengi, hatta bej renkli hafif bir akıntım var,

ama sadece ara sıra — idrar yaparken falan hiçbir şey gelmiyor.
Az önce doktora gittim, kontrol etmedi ama normal olduğunu söyledi.
Bulantı, yorgunluk veya başka bir belirti yok.
Bazen hafif bir kasılma / çekilme hissediyorum (rahim genişlediği için).

Daha sık tuvalete gidiyorum, o kadar.

Ama çok korkuyorum, bir şey olur mu diye.

İlk hamileliğim, böyle düşünen tek ben miyim, yoksa sizde de aynı şey oldu mu?

廾azalᏝ

Moderator
Yönetici
Mod
rank

Yaklaşık 1 hafta önce hamile olduğumu öğrendim ve pazartesi günü kadın doğum doktoruna gittim.

Dünden beri açık sarı / açık kahverengi, hatta bej renkli hafif bir akıntım var,

Ben idrar yolu enfeksiyonu olduğumda bu şekilde olmuştu onu da sorabilirsin yurtdışında mısın bilmiyorum ama Türkiye’de yaşıyorsan idrar tahlili verebilirsin sağlık ocağında varsa çıkar

S

S m

Guest

Hayırlısı olsun Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin bende gebisim 18 haftama yol aldık ben hamileliğimi öğrendiğimden beri o akıntı vardı doktorum normal dedi 16 haftamda acile gittim idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı bir seferlik toz iki tane de fitil yazılmıştı bana çok iyi geldi idrar sıklığı bende hala var gece 10 kere gider gelirim hala daha yeni gebeliğin bol bol dinlen eğer daha önce düşüğün varsa doktorunuza sorup ona göre progesteron ilaç verir benim düşüğüm vardı o yüzden kullandım ilk üç ayima kadar bu yüzden söylemek istedim korkmayın bebeğiniz her şeyi hisetigi gibi korkuyuda hiseder bu yüzden rahat olun Allah'ın izniyle güzel olucak belirtilerine gelirsek daha yeni olduğu için kendini yeni yeni belirtilerle gostericek benim yedi haftamdam sonra belirtilerim olmuştu sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize inşallah tekrardan hayırlı olsun 🤲☺️

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar