Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
4.5Aylık bebeğim var grip oldu benden bulaştı dikkat ettiğim halde ateşi yok şükür ama burnu tıkanık ve hafif öksürük var burnu tıkalı olduğu içinde huzursuz ama burnunun içi temiz ne yapmam lazım bilginiz var mı acaba
Başlık: 4.5 Aylık Bebek Gribi ve Burun Tıkanıklığı İçin Öneriler
Merhaba, geçmiş olsun! 4.5 aylık bebeğinizin gribal enfeksiyonu ve burun tıkanıklığı için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler mevcut:
* **Burun Temizliği:** Bebeğinizin burnunu serum fizyolojik veya deniz suyu spreyleriyle sık sık temizleyin. Özellikle emzirme/mama öncesinde ve uyku öncesinde uygulamak faydalı olacaktır. Burun aspiratörü ile nazikçe çekebilirsiniz.
* **Odayı Nemlendirme:** Ortamın nemli olması burun tıkanıklığını hafifletecektir. Buhar makinesi kullanabilir veya kalorifer üzerine ıslak havlu koyabilirsiniz.
* **Yüksekte Tutma:** Bebeğinizi uyurken veya dinlenirken başı hafif yüksekte olacak şekilde yatırın. Bu, burun akıntısının daha rahat akmasına yardımcı olur.
* **Bol Sıvı:** Anne sütü veya formül mama ile besleniyorsa, sık sık emzirin/mama verin. Sıvı alımı, vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olacaktır.
**Önemli Not:** Bebeğinizin durumu kötüleşirse (ateş yükselmesi, solunum sıkıntısı, beslenmede azalma vb.) vakit kaybetmeden doktorunuza başvurun. Bu bilgiler genel tavsiyelerdir, bebeğinizin özel durumunu en iyi doktoru değerlendirecektir.
Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.
Nazalnem burun damlası tavsiye ederim 1 kere damlattığın zaman saatlerce burnunu açık tutuyor çocuk kendine geliyor. Ben 2 çocuğumda da onu kullandım şuan bile hasta olsalar sadece o damla var evde
4.5Aylık bebeğim var grip oldu benden bulaştı dikkat ettiğim halde ateşi yok şükür ama burnu tıkanık ve hafif öksürük var burnu tıkalı olduğu içinde huzursuz ama burnunun içi temiz ne yapmam lazım bilginiz var mı acaba
Cnm ben aspiratör kulanıyorum birde sprey var burnuna sıkıyorum biraz bekledikten sonra benimki hortumlu bebeğin burnuna koyuyorum bir ucunu bir ucunuda ağzıma kendime doğru çekiyorum ağza gelmiyor,zaten sünger var ucunda
Nazalnem burun damlası tavsiye ederim 1 kere damlattığın zaman saatlerce burnunu açık tutuyor çocuk kendine geliyor. Ben 2 çocuğumda da onu kullandım şuan bile hasta olsalar sadece o damla var evde
6 ay olmadan da kullana bilir mi çünkü geçen bir böcek ısır gibi bir şey ısırmıştı kafasını ellerinin üstünü falan sağlık ocağına önce bir gösterdim kadın bir şey yazamam dedi altı aylıktan küçük dedi hastaneye falan yönlendirdi onlar da aynı cevabı verdi bir kan tahlilinden falan baktılar
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Sağol umarım bir an önce geçer ya sanki sigara kullanıyor oyle bi öksürüyor ki
Ay ben o serumları kullanmaktan çok korkuyorum ya hani karşımda canlı yapsınlar gene yapmam annem o konuda çok korkutu beni geçen görmüş yengemden bak diyo yapma sen beynine falan sıçrar o su
Cnm ben aspiratör kulanıyorum birde sprey var burnuna sıkıyorum biraz bekledikten sonra benimki hortumlu bebeğin burnuna koyuyorum bir ucunu bir ucunuda ağzıma kendime doğru çekiyorum ağza gelmiyor,zaten sünger var ucunda
6 ay olmadan da kullana bilir mi çünkü geçen bir böcek ısır gibi bir şey ısırmıştı kafasını ellerinin üstünü falan sağlık ocağına önce bir gösterdim kadın bir şey yazamam dedi altı aylıktan küçük dedi hastaneye falan yönlendirdi onlar da aynı cevabı verdi bir kan tahlilinden falan baktılar
Ay ben o serumları kullanmaktan çok korkuyorum ya hani karşımda canlı yapsınlar gene yapmam annem o konuda çok korkutu beni geçen görmüş yengemden bak diyo yapma sen beynine falan sıçrar o su
Evet onu dün gece sipariş ettim aspiratör ne ki onu bilmiyorum
Evet onu dün gece sipariş ettim aspiratör ne ki onu bilmiyorum