Kızlar bakar mısınız

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bebegim ile ilgili Sorum Var kategorisinde Zeyp0 tarafından oluşturulan Kızlar bakar mısınız başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 333 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bebegim ile ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Kızlar bakar mısınız
Konbuyu başlatan Zeyp0
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Mervercan

Zeyp0

Kayıtlı Üye
rank
4.5Aylık bebeğim var grip oldu benden bulaştı dikkat ettiğim halde ateşi yok şükür ama burnu tıkanık ve hafif öksürük var burnu tıkalı olduğu içinde huzursuz ama burnunun içi temiz ne yapmam lazım bilginiz var mı acaba

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Başlık: 4.5 Aylık Bebek Gribi ve Burun Tıkanıklığı İçin Öneriler

Merhaba, geçmiş olsun! 4.5 aylık bebeğinizin gribal enfeksiyonu ve burun tıkanıklığı için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler mevcut:

* **Burun Temizliği:** Bebeğinizin burnunu serum fizyolojik veya deniz suyu spreyleriyle sık sık temizleyin. Özellikle emzirme/mama öncesinde ve uyku öncesinde uygulamak faydalı olacaktır. Burun aspiratörü ile nazikçe çekebilirsiniz.
* **Odayı Nemlendirme:** Ortamın nemli olması burun tıkanıklığını hafifletecektir. Buhar makinesi kullanabilir veya kalorifer üzerine ıslak havlu koyabilirsiniz.
* **Yüksekte Tutma:** Bebeğinizi uyurken veya dinlenirken başı hafif yüksekte olacak şekilde yatırın. Bu, burun akıntısının daha rahat akmasına yardımcı olur.
* **Bol Sıvı:** Anne sütü veya formül mama ile besleniyorsa, sık sık emzirin/mama verin. Sıvı alımı, vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olacaktır.

**Önemli Not:** Bebeğinizin durumu kötüleşirse (ateş yükselmesi, solunum sıkıntısı, beslenmede azalma vb.) vakit kaybetmeden doktorunuza başvurun. Bu bilgiler genel tavsiyelerdir, bebeğinizin özel durumunu en iyi doktoru değerlendirecektir.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Mervercan

👑Yuşa Han👑 🌟Duhan🌟
Yönetici
Mod
rank
Nazalnem burun damlası tavsiye ederim 1 kere damlattığın zaman saatlerce burnunu açık tutuyor çocuk kendine geliyor. Ben 2 çocuğumda da onu kullandım şuan bile hasta olsalar sadece o damla var evde

廾azalᏝ

Moderator
Yönetici
Mod
rank
4.5Aylık bebeğim var grip oldu benden bulaştı dikkat ettiğim halde ateşi yok şükür ama burnu tıkanık ve hafif öksürük var burnu tıkalı olduğu içinde huzursuz ama burnunun içi temiz ne yapmam lazım bilginiz var mı acaba
Çok geçmiş olsun canım 🙏🏼 Ben serum fizyolojik sıkıyordum ama kullanması biraz zor bakabilirsin youtubedan gösteriyorlar nasıl kullanıldığını

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Cnm ben aspiratör kulanıyorum birde sprey var burnuna sıkıyorum biraz bekledikten sonra benimki hortumlu bebeğin burnuna koyuyorum bir ucunu bir ucunuda ağzıma kendime doğru çekiyorum ağza gelmiyor,zaten sünger var ucunda

Zeyp0

Kayıtlı Üye
rank
Nazalnem burun damlası tavsiye ederim 1 kere damlattığın zaman saatlerce burnunu açık tutuyor çocuk kendine geliyor. Ben 2 çocuğumda da onu kullandım şuan bile hasta olsalar sadece o damla var evde
6 ay olmadan da kullana bilir mi çünkü geçen bir böcek ısır gibi bir şey ısırmıştı kafasını ellerinin üstünü falan sağlık ocağına önce bir gösterdim kadın bir şey yazamam dedi altı aylıktan küçük dedi hastaneye falan yönlendirdi onlar da aynı cevabı verdi bir kan tahlilinden falan baktılar
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Çok geçmiş olsun canım 🙏🏼 Ben serum fizyolojik sıkıyordum ama kullanması biraz zor bakabilirsin youtubedan gösteriyorlar nasıl kullanıldığını
Sağol umarım bir an önce geçer ya sanki sigara kullanıyor oyle bi öksürüyor ki
Ay ben o serumları kullanmaktan çok korkuyorum ya hani karşımda canlı yapsınlar gene yapmam annem o konuda çok korkutu beni geçen görmüş yengemden bak diyo yapma sen beynine falan sıçrar o su 🤣

Cnm ben aspiratör kulanıyorum birde sprey var burnuna sıkıyorum biraz bekledikten sonra benimki hortumlu bebeğin burnuna koyuyorum bir ucunu bir ucunuda ağzıma kendime doğru çekiyorum ağza gelmiyor,zaten sünger var ucunda
Evet onu dün gece sipariş ettim aspiratör ne ki onu bilmiyorum

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
6 ay olmadan da kullana bilir mi çünkü geçen bir böcek ısır gibi bir şey ısırmıştı kafasını ellerinin üstünü falan sağlık ocağına önce bir gösterdim kadın bir şey yazamam dedi altı aylıktan küçük dedi hastaneye falan yönlendirdi onlar da aynı cevabı verdi bir kan tahlilinden falan baktılar

Ay ben o serumları kullanmaktan çok korkuyorum ya hani karşımda canlı yapsınlar gene yapmam annem o konuda çok korkutu beni geçen görmüş yengemden bak diyo yapma sen beynine falan sıçrar o su 🤣

Cnm interneten bak gerçekten iyi bir şey ben üç cocumada kilandım

Mervercan

👑Yuşa Han👑 🌟Duhan🌟
Yönetici
Mod
rank

Kullanılıyor gülüm ben 3 aylıkken başladım şuan benim oğlanda 4 aylık

Tüm sayfalar yüklendi.