Serviks uzunluğu

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Anneadayii tarafından oluşturulan Serviks uzunluğu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,117 kez görüntülenmiş, 17 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Serviks uzunluğu
Konbuyu başlatan Anneadayii
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Fatm

Anneadayii

Kayıtlı Üye
rank
Çarşamba günü ayrıntılı ultrasona girdim 21+0iken. Doktor herşeyin normal olduğunu söyledi. Çıkarken de özellikle sordum doktora erken doğum riski var mı diye. Doktor olmadığını söyledi. Ama ultrason raporunda serviks uzunluğu kısmında 8mm ölçülmüş olup doğaldır servikal yetmezlik lehine bulgu izlenmedi yazıyodu. İnternetten biraz araştırınca 30mm ve üzeri olması gerektiğini gördüm. Bende ağrı sancı hiç bişey yok. Bebeğin hareketlerini de 3 4 gündür hissedebiliyorum. Doktor sorun yok demişti rapora yanlış yazılmış olabilir mi acaba. Bir de sizin ölçümleriniz kaç mm idi

Mnengizek

Kayıtlı Üye
rank
Çarşamba günü ayrıntılı ultrasona girdim 21+0iken. Doktor herşeyin normal olduğunu söyledi. Çıkarken de özellikle sordum doktora erken doğum riski var mı diye. Doktor olmadığını söyledi. Ama ultrason raporunda serviks uzunluğu kısmında 8mm ölçülmüş olup doğaldır servikal yetmezlik lehine bulgu izlenmedi yazıyodu. İnternetten biraz araştırınca 30mm ve üzeri olması gerektiğini gördüm. Bende ağrı sancı hiç bişey yok. Bebeğin hareketlerini de 3 4 gündür hissedebiliyorum. Doktor sorun yok demişti rapora yanlış yazılmış olabilir mi acaba. Bir de sizin ölçümleriniz kaç mm idi
İnternetteki herseyede inanmayın daha gününüz coksa doktora gidince bi daha sorun internetten arastirmak cok yanliş.

Mlkmlk

Guest
rank
8mm çok kısa . Benim 30 mm iken dikiş atıldı.. 25 mm ve altı olunca kesin serklaj öneriliyor . Ya 8 mm i yanlış yazdılar ya da raporu

Grsl

Kayıtlı Üye
rank
Yanlış yazılmıştır canım bence 8 mm olamaz. Ben 32. Haftada bile 30 mm di.
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

8 mm olsa şimdiye doğurmuştun. 😄

Grsl

Kayıtlı Üye
rank
Peki bu rahim boynu uzunluğuna sadece ayrıntılı ultrason haftalarında mı bakılıyo yoksa normal bi kontrol sırasında söylesem bakılır mı
Bı sıkıntı yoksa bakmiyolar. Zaten karından bakılan serviks uzunluğu doğru çıkmıyor. Alttan bakmak lazım. Benim detaylı ultrason da karından 28 çıkmıştı doktor alttan muayene etti mecbur 34 çıktı. 32. Haftada sancım çıktı mecbur alttan baktılar 1 hafta hergün. Yani anliyacagin karından bakınca bı sıkıntı yok derlerse alttan bakmiyolar. Ama sen yinede sor çünkü raporu yazan doktor yanlış yazmış tekrar bakıp ona göre doğrusunu yazarlar.

Tüm sayfalar yüklendi.