Sorum var Tatlı tarifi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde 2uşaq anası tarafından oluşturulan Tatlı tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 442 kez görüntülenmiş, 16 yorum ve 4 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Tatlı tarifi
Konbuyu başlatan 2uşaq anası
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Asena.ase

Asena.ase

👑TOPRAK👑KUMSAL LAREN👑
Mod
rank
Katılım
20 Aralık 2021
Mesajlar
12,015
Konum
Çankırı
Kasık tatlısı kuzun hem kolay hem pratik
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
Supanglesi için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 60 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)
Hazırlanışı

  1. İlk olarak muhallebisini hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alalım.
  2. Yağımız eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  4. Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  5. Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım. Bu aşama muhallebinizin sakız gibi bir kıvamı olması için önemli.
  6. Borcamımızın tabanını ıslatalım ve hazırladığımız muhallebimizi borcama boşaltarak soğumaya bırakalım.
  7. Bu sırada çikolatalı katman için; tencereye sütü alalım.
  8. Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
  9. Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  10. Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
  11. Ocağa kapatalım ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
  12. Hazır olan çikolatalı sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
  13. Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
  14. Dolaptan aldığımız kaşık tatlımızın üzerine kakao serpelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim. Yapımı son derece kolay kaşık tatlısı nasıl yapılır? detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Sizler de bu tarifimi denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!
 

Ulduz.kiz anesi👶❤

Kızına aşık ❤️
rank
Katılım
23 Ağustos 2021
Mesajlar
7,515
Konum
Rusiya sankt peterburq
Kasık tatlısı kuzun hem kolay hem pratik
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
Supanglesi için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 60 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)
Hazırlanışı

  1. İlk olarak muhallebisini hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alalım.
  2. Yağımız eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  4. Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  5. Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım. Bu aşama muhallebinizin sakız gibi bir kıvamı olması için önemli.
  6. Borcamımızın tabanını ıslatalım ve hazırladığımız muhallebimizi borcama boşaltarak soğumaya bırakalım.
  7. Bu sırada çikolatalı katman için; tencereye sütü alalım.
  8. Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
  9. Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  10. Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
  11. Ocağa kapatalım ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
  12. Hazır olan çikolatalı sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
  13. Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
  14. Dolaptan aldığımız kaşık tatlımızın üzerine kakao serpelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim. Yapımı son derece kolay kaşık tatlısı nasıl yapılır? detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Sizler de bu tarifimi denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!
canim cekdi😂
 

2uşaq anası

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
10 Ekim 2022
Mesajlar
272
Kasık tatlısı kuzun hem kolay hem pratik
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
Supanglesi için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 60 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)
Hazırlanışı

  1. İlk olarak muhallebisini hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alalım.
  2. Yağımız eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  4. Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  5. Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım. Bu aşama muhallebinizin sakız gibi bir kıvamı olması için önemli.
  6. Borcamımızın tabanını ıslatalım ve hazırladığımız muhallebimizi borcama boşaltarak soğumaya bırakalım.
  7. Bu sırada çikolatalı katman için; tencereye sütü alalım.
  8. Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
  9. Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  10. Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
  11. Ocağa kapatalım ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
  12. Hazır olan çikolatalı sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
  13. Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
  14. Dolaptan aldığımız kaşık tatlımızın üzerine kakao serpelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim. Yapımı son derece kolay kaşık tatlısı nasıl yapılır? detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Sizler de bu tarifimi denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!
Can güzelim cok teşekkür ederim yapacam
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Beni de yanına al birge gidelim
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Beni de yanına al birge gidelim
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Baklavanı lap cok seviyorum 😍😍😍
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar

Benzer konular

Üst