S
S m
Guest
Merhaba biz 16+2gunluk olduk bugün bişey yaptım mecburiyetten eşim çalıştığı için gerekli olan bir malzemeyi almam gerekiyor du yatak bazasinin altından bişey almam gerekiyor du bazayi sadece tutacagindandan tutum yukarı kaldırdım tabi kendi vidalı olduğu için kendi inip kalkanlardan olan baza ben sadece tutum ilerletip yukarı aşağı indirdim bu gebeliğe bir zararı olur mu ya içime tedirginlik düştü yazmak istedim cevapliyabilirmisiniz tecrübeli anneler lütfen lütfen
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Cevapladiginiz için teşekkür ederim kanamam olmadi bel ağrısı da sanırım gelişim olduğu için dünden beri var az da olsa çok zorlanmadim ama yine tedirgin oldum daha dikkatli olmaya calisicam sağolunMerhaba, 16+2 haftalık gebeliğinizde yatak bazasını tutarak yukarı kaldırmanızın bebeğinize bir zarar verip vermeyeceği konusundaki endişenizi anlıyorum.
**Genel olarak, tek başına bu hareketin bebeğinize zarar verme olasılığı düşüktür.** Bebeğiniz rahim içinde amniyotik sıvı ile korunmaktadır. Ancak, bu tür hareketler sırasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:
* **Aşırı zorlanma:** Eğer bazayı kaldırırken aşırı derecede zorlandıysanız, karın kaslarınızda gerginlik hissedebilir ve bu da kas ağrılarına neden olabilir. Bu ağrılar genellikle dinlenmeyle geçer.
* **Bel ağrısı:** Gebelikte hormonal değişiklikler nedeniyle eklemler ve bağlar daha gevşek olabilir. Bu nedenle, ağır kaldırma bel ağrısına neden olabilir.
* **Kanama veya kasılma:** Eğer bu hareketten sonra herhangi bir kanama veya düzenli kasılmalarınız olursa, derhal doktorunuza başvurmanız önemlidir.
**Öneriler:**
* Dinlenin ve kendinizi gözlemleyin.
* Ağrılarınız varsa ılık bir duş alabilir veya hafif bir masaj yapabilirsiniz.
* Gerekirse doktorunuza danışın.
Gelecekte bu tür durumlardan kaçınmaya çalışın ve mümkünse eşinizden veya başka birinden yardım isteyin. Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim.
Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.
Son düzenleme: