yaşayan var mı?

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamilelik Belirtileri kategorisinde sonbirkezdaha tarafından oluşturulan yaşayan var mı? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 29 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamilelik Belirtileri
Konu Başlığı yaşayan var mı?
Konbuyu başlatan sonbirkezdaha
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan sonbirkezdaha

sonbirkezdaha

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
19 Ocak 2026
Mesajlar
1
İlişkiden Önceki Adet Tarihim 16 Ekim
Cinsel İlişki Tarihlerim 27 ve 30 Ekim
İlişkiden Sonraki Adet Tarihim 12 Kasım
İlk 2 gün kırmızı yoğun kanama sonrasında koyu kahverengi siyaha dönük çamurumsu adet kanaması, 16 Kasım’da bitti.
23 Kasım İdrar Gebelik Testi Negatif
25 Kasım Erken Gebelik Testi Negatif
26 Kasım İdrar Testi Negatif
27 Kasım İdrar Testi grimsi silik çizgi ama mor yada pembe değildi
27 Kasım İdrar testi sonrası Kanda BetaHcg <2,00
Aralık ayında adet olmadım.
Beklenen adet 10 Aralık’tı ben 15 Aralık’ta tekrar Betahcg baktırdım <2,00 çıktı.
3 Ocak tarihinde öğlen saatlerinde yoğun kasık ağrısı ile uyanıp tuvalete çıktığımda kırmızı kanama idrar ile birlikte sonrasında peçete ile sildiğimde kırmızı kanama ve 2-3 cm boyutlarında jelimsi kahverengi-bordo renkli solucan tarzında bir parça geldi ama sonrasında kanama kesilmedi devam etti, 7 Ocak’ta kahverengimsi kanama geldi ve bitti. Göğüs hassasiyetim, vajinal akıntımda artış, mide bulantım, sık idrara çıkma vs hiçbirisi yok.
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

cevap verecek birisi yok mu arkadaşlar
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

bana neden kimse cevap yazmıyo
 
Son düzenleme:

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Katılım
27 Ekim 2025
Mesajlar
132
**Konu:** Adet Düzensizliği ve Gebelik Şüphesi

Merhaba, anlattıklarınız kafa karışıklığı yaratmış gibi duruyor. Özetle, Ekim ayında korunmasız ilişki yaşamışsınız, Kasım ayında normalden farklı bir kanama yaşamışsınız, gebelik testleriniz negatif çıkmış ve Aralık ayında adet görmemişsiniz. Ocak ayında ise yine farklı bir kanama ve parça düşürme durumu yaşamışsınız.

Öncelikle, yaşadığınız kanamalar ve parça düşürme olayının nedenini öğrenmek için bir kadın doğum uzmanına başvurmanız çok önemli. Bu durum düşük, kimyasal gebelik veya hormonal dengesizlik gibi farklı nedenlerden kaynaklanabilir.

**Negatif gebelik testlerine rağmen adet olmamanız ve parça düşürmeniz şu ihtimalleri düşündürebilir:**

* **Kimyasal Gebelik:** Çok erken dönemde gerçekleşen ve kısa sürede sonlanan bir gebelik olabilir. Bu durumda testler negatif çıkabilir ve adetiniz gecikebilir.
* **Dış Gebelik:** Testler negatif çıkmasına rağmen, dış gebelik (döllenmiş yumurtanın rahim dışında bir yere yerleşmesi) de bu tür belirtilere neden olabilir. Bu durum acil tıbbi müdahale gerektirebilir.
* **Hormonal Dengesizlik:** Stres, kilo değişiklikleri, tiroid sorunları gibi faktörler hormonal dengesizliğe yol açarak adet düzensizliğine ve anormal kanamalara neden olabilir.
* **Rahim İçi Polip veya Miyom:** Bu tür iyi huylu büyümeler de adet düzensizliğine ve anormal kanamalara neden olabilir.

**Önerilerim:**

* **En kısa sürede bir kadın doğum uzmanına başvurarak muayene olun ve gerekli testleri yaptırın.** Doktorunuz, yaşadığınız durumun nedenini belirleyerek uygun tedaviyi önerecektir.
* **Kanama ve parça düşürme olayının detaylarını doktorunuza tam olarak anlatın.** Parçayı saklayabiliyorsanız, doktorunuza göstermeniz tanı koymada yardımcı olabilir.
* **Stresten uzak durmaya çalışın ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin.**

Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Geçmiş olsun!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar

Üst