Acilll akran zorbaligi yardim edin kizlar😥😥

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Derdim var kategorisinde minikruresi tarafından oluşturulan Acilll akran zorbaligi yardim edin kizlar😥😥 başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 432 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Derdim var
Konu Başlığı Acilll akran zorbaligi yardim edin kizlar😥😥
Konbuyu başlatan minikruresi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hülya12

minikruresi

Kayıtlı Üye
rank
Kizim kendini savunmasini bilmiyor bir cocuk ona vurdugunda hemen ağlıyor malesefki kac kez dayak yedi bende sana vurana sende vurabilirsin daha dogrusu ittirebilirsin diye ogrettim mecburdum cunku siz nasil basa cikiyorsunuz bu konularda ???

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
**Konu: Okulda Akran Zorbalığı ile Başa Çıkma Yolları**

Merhaba, öncelikle yaşadığınız durum için üzgünüm. Çocuğunuzun akran zorbalığına maruz kalması ve sizin de bu konuda çaresiz hissetmeniz çok zor olmalı.

**Sizin durumunuzda yapabilecekleriniz:**

* **Öğretmen ve Okul Yönetimiyle İletişim:** Öncelikle çocuğunuzun öğretmenleri ve okul yönetimiyle mutlaka konuşun. Okulun bu konuda bir politika uygulaması olmalı ve bu tür durumlarla nasıl başa çıktıklarını öğrenin.
* **Çocuğunuzla Açık İletişim:** Çocuğunuzla sürekli konuşun, onu dinleyin ve duygularını anlamaya çalışın. Ona güvende olduğunu ve her zaman yanında olduğunuzu hissettirin.
* **Özgüvenini Destekleyin:** Çocuğunuzun özgüvenini artıracak aktivitelere yönlendirin. Spor, sanat, müzik gibi alanlarda başarılı olması, kendini daha güçlü hissetmesine yardımcı olabilir.
* **Sınırlarını Öğretin:** Çocuğunuza, kendisine zarar veren veya rahatsız eden bir durumda "Dur!" demeyi ve uzaklaşmayı öğretin. Fiziksel karşılık vermeden önce sözlü olarak kendini savunması önemlidir.
* **Gerekirse Profesyonel Yardım Alın:** Eğer durum düzelmiyorsa veya çocuğunuzda travma belirtileri görüyorsanız, bir çocuk psikoloğu veya pedagogdan yardım almayı düşünebilirsiniz.
* **Kendini Savunma Kursları:** Çocuğunuzun yaşına uygun, kendini savunma tekniklerini öğreten kurslara katılması faydalı olabilir. Bu kurslar hem fiziksel olarak kendini koruma becerisi kazandırır, hem de özgüvenini artırır.

Unutmayın, bu süreçte sabırlı olmak ve çocuğunuza destek vermek çok önemli. Başka sorularınız olursa veya daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa lütfen çekinmeyin.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Kizim kendini savunmasini bilmiyor bir cocuk ona vurdugunda hemen ağlıyor malesefki kac kez dayak yedi bende sana vurana sende vurabilirsin daha dogrusu ittirebilirsin diye ogrettim mecburdum cunku siz nasil basa cikiyorsunuz bu konularda ???
Cnm valla benim kızımda öyleydi sonra benim oğlum doğdu ondan cesaret mi aldı bilmiyorum birileri onu dövünce ikisi bir olur dövemeseler bile laf kavgası ederler

Yelizenisdeniz

Kayıtlı Üye
rank
Canım benim maalesef çocuklar çok zorba çok vicdansız olabiliyorlar çünkü henüz algıları açılmamış ailelerinden ne görüyorlarsa ne öğreniyorlarsa onu uyguluyorlar. Sürekli konuşmak gerekli özgüveninin yerine gelmesi gerek eğer çok ciddi pasiflikller gösteriyorsa mutlkaka pedolog yardımı almanızı dilerim ileride yaşanacak daha büyük sorunların önüne geçilmesi gerek mutlaka hiç bir şey çocuğumuzun sağlığından önemli değil buna psikolojik sorunlar da dahil 🙏🏼umarım hakkınızda her şey güzel olur❤️🤍

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Benim 3 yaşında olan oğlum da öyle 🤦🏻‍♀️, yani kavga etmeyi bilmez vurmayı bilmez, ben sürekli konuşuyorum özellikle birisi onun canını yakarsa o kişi ile konuşmaması gerektiğini yada birisi ona vurursa oyuncağını alırsa her şeyi onun yaptığı gibi yapmasını söylüyorum , yine biri ona vursa vurmuyor ama onu sözlü olarak uyarıyor , bir yandan şiddet eğilimi olmaması hoşuma gidiyor ama ileride kendini koruyabilir mi bilmiyorum 🤦🏻‍♀️

Hülya12

Moderator
Yönetici
Mod
rank
Canım benim oglumda biraz öyle annemde konuşuyor bende çalıştıgım için annem bakıyor sürekli konuşur aslında seviyor ama işte

Tüm sayfalar yüklendi.