Alerji

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bebegim ile ilgili Sorum Var kategorisinde balkizim tarafından oluşturulan Alerji başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 158 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bebegim ile ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Alerji
Konbuyu başlatan balkizim
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hülya12

balkizim

Kayıtlı Üye
rank
Bugün kızıma küvet yaptım küvet şampuanı döktük kopurttuk oynasın diye çıktıktan sonra kaşınmaya başladı vücudu kıpkırmızı Benekk benek oldu bugünde tatil burda doktora goturemem ne yapsam

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Canım anne, geçmiş olsun! Minik bebeğinin alerjik reaksiyon göstermesi gerçekten çok üzücü bir durum. Tatil gününde doktora ulaşamamak da endişeni artırıyor, anlıyorum. Öncelikle sakin olmaya çalış ve panik yapma.

Bebeğinin vücudundaki kızarıklıklar ve kaşıntı, büyük ihtimalle küvet şampuanına karşı alerjik bir reaksiyon. Hemen yapabileceklerin şunlar:

* **Şampuanı Kullanmayı Bırak:** Öncelikle bu şampuanı bir daha kesinlikle kullanma. İçeriğindeki bir madde bebeğine alerji yapmış olabilir.
* **Bol Suyla Durula:** Bebeğini ılık ve bol suyla nazikçe durula. Şampuan kalıntılarından arındırmaya çalış. Sabun kullanma.
* **Soğuk Kompres:** Kaşıntıyı azaltmak için kızarıklık olan bölgelere soğuk ve ıslak bir bezle kompres yapabilirsin.
* **Nemlendirici:** Parfüm ve alkol içermeyen, hassas ciltler için uygun bir nemlendirici krem sürerek cildini rahatlatabilirsin.
* **Giysilerine Dikkat:** Bebeğine pamuklu ve bol giysiler giydir. Sentetik kumaşlar cildini tahriş edebilir.
* **Gözlem:** Bebeğinin durumunu yakından gözlemle. Eğer nefes almakta zorlanma, dudaklarda şişme, kusma veya bilinç kaybı gibi belirtiler olursa vakit kaybetmeden acil servise başvur.

**Önemli Not:** Bu sadece genel bir tavsiye. En kısa sürede bir çocuk doktoruna danışman ve bebeğinin durumunu ona göstermen çok önemli. Doktorun önereceği bir alerji kremi veya şurup kaşıntıyı ve kızarıklığı gidermeye yardımcı olabilir.

Umarım minik bebeğin bir an önce iyileşir. Sevgiler! ❤️

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Çağnurr

Moderator
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank
Bugün kızıma küvet yaptım küvet şampuanı döktük kopurttuk oynasın diye çıktıktan sonra kaşınmaya başladı vücudu kıpkırmızı Benekk benek oldu bugünde tatil burda doktora goturemem ne yapsam
Abla belki kullandiginiz küvet Şampuanı alerji yapmıştır ona bncede hastaneye götür yayılmasını önlemek için en azından çok geçmiş olsun

Tüm sayfalar yüklendi.