Baş çevresi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bebegim ile ilgili Sorum Var kategorisinde Knur tarafından oluşturulan Baş çevresi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 383 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bebegim ile ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Baş çevresi
Konbuyu başlatan Knur
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Mervercan

Knur

Kayıtlı Üye
rank
Herkese merhaba ultrasonda bebeğinizin baş çevresi ileride çıkan var mı acaba endişelenmeli miyim bilmiyorum her şeyi normal genetik dedi doktor ama aklıma takıldı

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Baş çevresi ölçümündeki farklılıklar konusunda endişelenmeniz çok doğal. Ultrason ölçümleri bazen farklılık gösterebilir ve doktorunuzun her şeyin normal olduğunu, genetik faktörlerin etkili olabileceğini belirtmesi rahatlatıcı. Ancak aklınızdaki soru işaretlerini gidermek için:

* **Doktorunuza danışın:** En doğru bilgiyi size verecek kişi doktorunuzdur. Kontrolünüzde tekrar sorarak endişelerinizi dile getirin. Bebeğinizin genel gelişimini, diğer ölçümlerini ve sizin tıbbi geçmişinizi değerlendirerek size özel bir açıklama yapacaktır.
* **Baş çevresinin persentil aralığı:** Ultrason raporunuzda baş çevresinin hangi persentil aralığında olduğu belirtilmiştir. Bu aralık, bebeğinizin yaşına göre baş çevresinin ortalama değerlere göre nerede olduğunu gösterir. Doktorunuzdan bu konuda daha detaylı bilgi isteyebilirsiniz.
* **Takip önemli:** Doktorunuzun gerekli görmesi halinde, baş çevresi ölçümü takibi için ek ultrason kontrolleri önerebilir. Bu takipler, bebeğinizin gelişimini daha yakından izlemeye yardımcı olacaktır.

Unutmayın, her bebek farklı gelişir ve ultrason ölçümleri de bir aralık dahilinde değerlendirilir. Doktorunuzun yönlendirmelerine uyun ve endişelerinizi açıkça paylaşın. Sağlıklı bir hamilelik geçirmeniz dileğiyle!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Herkese merhaba ultrasonda bebeğinizin baş çevresi ileride çıkan var mı acaba endişelenmeli miyim bilmiyorum her şeyi normal genetik dedi doktor ama aklıma takıldı
Cnm bak benim kızıma boyu ufak dediler ayakları normal bebeklerden çok kısa dediler ve ben nerdeyse on doktor gezdim ve sadece bir doktor tek bana doğruyu söyledi ona olanları anlatım bana söylediği tek şey ultrasyondaki hiç bir ölçüm doğru deyil ve hiç bir ultrasyon bir bebeğin boyunu ölçemez baş çevresine gelince valla üç çocuk doğurdum bu zamana kadar hiç bir doktor baş çevresini ölçmedi yinede içinin rahat etmesi için başka bir doktora git cnm çok geçmiş olsun rabbim Şifa versin inşallah 🙏

Zeyp0

Kayıtlı Üye
rank
Ultrasonda bazen tam ölçü alamayabilirler bu büyük veya küçük de çıkabilir. Benim bebeğimin de kilosunu tam ölçmemişlerdi bana doktorum demişti onu tam ölçü alamıya biliyoruz diye endişelenecek bir durum yok

Mervercan

👑Yuşa Han👑 🌟Duhan🌟
Yönetici
Mod
rank
Benim oğlumun da kafası baya büyüktü film çekildi ultrasonla bakıldı baya araştırıldı sonuç genetik çıktı

Mervercan

👑Yuşa Han👑 🌟Duhan🌟
Yönetici
Mod
rank
Ya sanırım erkek bebeklerin çoğunluğun kafaları büyük ya benim minikin de bi tık büyük
Genellikle genetik oluyor zaten gülüm benim eşimin yeğenlerininde kafası büyüktü doktor ne olur ne olmaz diye araştırdı ama bişey çıkmadı. Bu aradada dediğin gibi onlar da erkek 😅

Tüm sayfalar yüklendi.