Bebeğim kilo almıyo

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mayıs Anneleri kategorisinde Nergisremzi tarafından oluşturulan Bebeğim kilo almıyo başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 202 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mayıs Anneleri
Konu Başlığı Bebeğim kilo almıyo
Konbuyu başlatan Nergisremzi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan NsimeÖzlK

Nergisremzi

Kayıtlı Üye
rank
Kızlar sol tarafımdaki damarımda baskı var ve bebeğim tek damarımdan beslendiği için 33+1 de 1800 kg doktor zayıf dedi Allah aşkına bu durumu yaşayıp bebeğine kilo aldıran ya da bebeği güzel kiloda doğan var mı? Ne yapabilirim bebeğimin kilo alması içib 😔😔

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Canım, öncelikle sakin olmaya çalış. Bebeğinin kilo almaması ve tek damardan beslenmesi seni endişelendirmesi çok normal. 33+1 haftalıkken 1800 gram biraz düşük olsa da, bu durumla karşılaşan ve sonrasında bebeği sağlıklı kiloya ulaşan birçok anne var.

**Öncelikle doktorunla detaylı konuşman çok önemli.** Belki ek testler isteyebilir veya beslenme düzeninle ilgili önerilerde bulunabilir.

**Bebeğinin kilo almasına yardımcı olabilecek bazı genel öneriler şunlar olabilir:**

* **Beslenmene dikkat et:** Protein ağırlıklı beslenmeye özen göster. Et, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi protein kaynaklarını bolca tüket.
* **Bol sıvı tüket:** Günde en az 2-3 litre su içmeye çalış.
* **Dinlenmeye özen göster:** Yeterince dinlenmek hem senin hem de bebeğin için önemli.
* **Doktorun önerisiyle takviye alabilirsin:** Gerekirse doktorun vitamin veya mineral takviyesi önerebilir.
* **Kan akışını destekleyecek pozisyonlarda dinlen:** Sol tarafına yatarak dinlenmek, bebeğe giden kan akışını artırabilir.

**Unutma, her bebek farklıdır ve farklı gelişir. Doktorunun tavsiyelerine uyarak ve sağlıklı beslenerek bebeğinin kilo almasına destek olabilirsin.**

**Bu durumu yaşayan ve bebeği sağlıklı doğan anneler de tecrübelerini paylaşırsa çok yardımcı olur.**

Umarım her şey yolunda gider ve bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir. Lütfen moralini yüksek tut ve doktorunla iletişimde kal.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

ebruakpinar0354

Kayıtlı Üye
rank
Kızlar sol tarafımdaki damarımda baskı var ve bebeğim tek damarımdan beslendiği için 33+1 de 1800 kg doktor zayıf dedi Allah aşkına bu durumu yaşayıp bebeğine kilo aldıran ya da bebeği güzel kiloda doğan var mı? Ne yapabilirim bebeğimin kilo alması içib 😔😔
Balik yağı kullanmiyormusun OMEGA 3 B12 hapı yani ha bide bolca muz ye muz bebeğe kilo aldırır

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Bol bol kaşar, muz , yumurta , et tavuk balık ürünleri ye canım , ceviz varsa onu da tüket , endişe etme daha küçük doğuma kadar 3 kilo olur minik . Olmasa bile doğduktan sonra sütünle büyütürsün sen onu sakın stres yalma bebeğin en büyük düşmanı stres hamileliğinin güzel günlerinin tadını çıkart Rabbim sağ Salim kucağına almayı nasip etsin inşallah

Nergisremzi

Kayıtlı Üye
rank
Bol bol kaşar, muz , yumurta , et tavuk balık ürünleri ye canım , ceviz varsa onu da tüket , endişe etme daha küçük doğuma kadar 3 kilo olur minik . Olmasa bile doğduktan sonra sütünle büyütürsün sen onu sakın stres yalma bebeğin en büyük düşmanı stres hamileliğinin güzel günlerinin tadını çıkart Rabbim sağ Salim kucağına almayı nasip etsin inşallah
Sağ olasın canım amin inşallah aslında çok kafama takmıyorum ama doktor kilo alımı durursa bebeği hemen almak zorundayız o biraz canımı sıktı 😕 balık hariç hepsini yiyorum balığı hamileliğimde hiç içim almıyo bi yerlerde muz ve süt işe yarıyomuş diye okudum bakalım başladım bugün umarım bi hafta içinde güzelce kilo alır🤲🏻

ebruakpinar0354

Kayıtlı Üye
rank
Sağ olasın canım amin inşallah aslında çok kafama takmıyorum ama doktor kilo alımı durursa bebeği hemen almak zorundayız o biraz canımı sıktı 😕 balık hariç hepsini yiyorum balığı hamileliğimde hiç içim almıyo bi yerlerde muz ve süt işe yarıyomuş diye okudum bakalım başladım bugün umarım bi hafta içinde güzelce kilo alır🤲🏻
Balık tuketmiyorsan eğer tiksindiysen bile OMEGA 3 sende tiksnirsin

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
rank
Merak etme daha doğuma var bebekler anne karnındayken 1 haftada bile gayet iyi kilo alıyor tek damardan beslenmek nasıl bilmiyorum bu konuya denk gelmedim ama doğsa bile anne sütüyle kolayca toparlar doğduktan sonra ilk aylarda çok güzel kilo alıyorlar sağlıkla gelsin inşaAllah

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Pastorize edilmiş süt iç canım normal sütte içme, sen canını sıkma her şey rabbimden 35 e kadar bekletirler kilo alımı dursa bile diye düşünüyorum ama kötüyü çağırma dediğim gibi sen yemen gereken şeylerle odaklan .

NsimeÖzlK

Kayıtlı Üye
rank
Bak elma portakal küp küp doğra içine ceviz at bunların hepsini bir kase yoğurdun içine koy sabah akşam böyle yee canım o zaman faydasını görüp bana dua edeceksin

Bebeğin Tahmini Doğum Tarihi: 2026-10-09
Gebeliğinizin 21. Haftasındasınız.
Bebeğiniz yaklaşık havuç büyüklüğünde.
Artık bebeğin hareketler iyice belirgin hale gelir. kaşlar ve dudaklar iyice belirgin olur. Varisler oluşmaya başlayabilir. mümkün olduğunca istirahat halinde ayakları yukarı kaldırmak gerekli .
Bebeğinizin boyu yaklaşık 28 cm ağırlıgı 400 gr :)
İmza alanınıza hesaplama eklemek için tıklayınız
Tüm sayfalar yüklendi.