Doğumun Aşamaları, Doğum belirtileri Neler?

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Doğuma Hazırlık kategorisinde SosyalAnne tarafından oluşturulan Doğumun Aşamaları, Doğum belirtileri Neler? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 585 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Doğuma Hazırlık
Konu Başlığı Doğumun Aşamaları, Doğum belirtileri Neler?
Konbuyu başlatan SosyalAnne
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan SosyalAnne

SosyalAnne

2 Erkek 1 Kız
Test
rank
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
524
Konum
İstanbul
Doğumun Aşamaları
Doğum, muhtemelen bebeğin böbreküstü bezinden tetiklenen hormonal bir yanıt olarak başlar. Bu, rahminizin kasılmaya başlamasını ister. Sularınız bundan önce veya sonra gelebilir: her doğum farklıdır.

Uyarılırsanız, hormonlar kasılmaları uyarmak için vajinanıza damlama veya peser olarak verilir.
Kasılmaların amacı, bebeğinizin doğum kanalından (vajina) aşağı doğru hareket etmesine ve doğmasına izin vermek için rahim ağzınızı açmaktır. Doğum başlangıcında rahim ağzınız zar zor açık veya genişlemiştir. Önümüzdeki beş ila 15 saat içinde ise tamamen genişler.


Birinci aşama: Bebek aşağı doğru itilir ve neredeyse doğum kanalının sonuna ulaşır, başı (genellikle) önce doğar.
Bu aşamada her kasılma bir öncekine yaklaşır ve daha uzun sürer. Bu, ilerledikçe doğumun hızlandığı anlamına gelir.
Tipik bir model, birinci aşamanın başlangıcında her on dakikada bir yaklaşık 40 ila 50 saniyelik bir kasılma ve bir dakikadan uzun süren ve sonunda her 30 saniyede bir gelen bir kasılma deneyimlemektir. Bu zamana kadar, serviks tamamen açılır ve bebeğinizin başının son inişi ve doğumu için yeterince geniştir.
Bu aşamada hareketli kalmanıza ve bir şeye yaslanmak veya dört ayak üzerinde durmak gibi farklı pozisyonları deneyebileceğiniz bir yerde olmanıza yardımcı olur.


Yavaş ilerleme?
Bazen kasılmalar yavaşlayabilir veya hatta kesilebilir. Siz ve bebeğiniz iyiyseniz endişelenmenize gerek yok. Tekrar başlamalarını beklerken sabırlı, sakin ve etrafta dolaşmaya veya farklı bir pozisyona geçmeye hazır olun.
Kasılmalar uzun bir süre yavaşlarsa ve size ve / veya bebeğinize yardımcı olunan şeylerden fayda görebileceğiniz düşünülürse, aşağıdakileri kabul etmeniz tavsiye edilebilir:

* Bir hormon damlamasıyla kasılmaların uyarılması (genellikle sintosinon adı verilen sentetik bir oksitosin)
* Bebeğinizin etrafındaki suları kırmak için kullanılan teknik terim olan membranlarınızın yapay yırtılması (ARM)
Dezavantajı, başa çıkmakta zorlanabileceğiniz çok güçlü kasılmalara neden olmalarıdır.


İkinci aşama: Bu bebeğinizin doğumudur ve genellikle ilk aşamadan çok daha kısadır. Süreler değişebilir: çok hızlı olabilir, sadece birkaç dakika sürebilir veya iki saatten fazla sürebilir. Bebeği aktif olarak dışarı ittiğiniz için de zor bir iş olabilir.

İkinci aşama, serviks tamamen açıldığında (10 cm) başlar ve aşağı doğru itmek için çok güçlü bir dürtü hissedersiniz, ancak epidural geçirdiyseniz bu dürtüyü hissetmeyebilirsiniz. Bu durumda, ebeniz size ne zaman itmeniz gerektiğini söyleyecektir.

İtme, neler olduğunu görebilen ebe tarafından yönlendirilebilir. Sizden bazı itmeleri durdurmanızı, onları nefes alışınızla koordine etmenizi veya bazı dürtülerle nefes almanızı isteyebilir. Bu, bebek çok hızlı çıkarsa meydana gelebilecek perine yırtığını önlemeye yardımcı olabilir.

Taçlama olarak bilinen bebeğinizin başı önce ortaya çıkacaktır. Birkaç kasılma daha ve baş, genellikle sırtınıza dönük olarak doğacaktır. Bebeğinizin omuzları ve başı yana dönecektir. Bebek daha sonra tamamen doğar. Göbek kordonu genellikle bu aşamada klemplenir ve kesilir. Her şey yolunda giderken, bebeğinize tutmanız için verilecek.

Üçüncü aşama: Bu, 15 ila 30 dakika süren plasentanın verilmesidir. Dikkatinizin çoğu bebeğinizde olacağından bunun farkında olmayabilirsiniz.

Bebeğiniz doğduğunda, genellikle uyluğunuza veya kalçanıza sentetik bir hormon enjeksiyonu verilebilir. Ebe bunu yapmadan önce sizden onay istemelidir. Rahim kasılmasını uyararak plasentanın rahimden uzaklaşmasına neden olur.
Aşağıya inmeniz için bir iki itme yapmanız istenebilir ve ebe, 'kontrollü kordon çekme' adı verilen bir işleme yardımcı olabilir - bir elini karnınıza koyarken, diğer yandan göbek kordonunu gergin tutar.
Plasenta soyulur ve rahmin içindeki kan damarları kendi kendilerine kapanır, bu da kanamanın çoğunu durdurur (bazı kanamalar normaldir).
Bazı anneler "fizyolojik" veya doğal üçüncü aşamayı tercih eder. Bu, uterusun kendi kendine kasıldığı ve plasentayı ve zarları dışarı attığı anlamına gelir. Kordon klemplenir ve plasenta verildikten sonra nabzı durduğunda kesilir.

Olmasını tercih edeceğiniz şey buysa, bunun notlarınızda yer aldığından veya doğum planınızın bir parçası olduğundan emin olun.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Benzer konular

Üst