En son 24 eylülde adet oldum 30 Eylül son gündü ve o günden beri hala adet olmadım

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde Leilam tarafından oluşturulan En son 24 eylülde adet oldum 30 Eylül son gündü ve o günden beri hala adet olmadım başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 246 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı En son 24 eylülde adet oldum 30 Eylül son gündü ve o günden beri hala adet olmadım
Konbuyu başlatan Leilam
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan gkgy

Leilam

Kayıtlı Üye
rank
Yaklaşık bir hafta önce iştah artması olmuştu , şimdi sadece yorgunluk var 1 hafta arayla test yaptım ikiside negatif çıktı ve ülke değiştirdim adet olmadım hala bazen karın ağrısı yokluyor nedeni ne olabilir? Hamile olabilir miyim

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Başlık: **Adet Gecikmesi, Negatif Testler ve Olası Nedenleri**

Merhaba,

24 Eylül'de adet görmüş olmanız ve hala adet olmamanız durumunda, 30 Eylül'de adetinizi beklediğinizi varsayarsak, yaklaşık 3 haftalık bir gecikme söz konusu.

Testler negatif çıkmış olsa bile, bazı durumlarda hamilelik erken dönemde testlerde belirginleşmeyebilir. Özellikle hassasiyeti düşük testler kullanılmışsa veya test çok erken yapılmışsa sonuç yanıltıcı olabilir.

Ancak, adet gecikmesinin başka olası nedenleri de bulunmaktadır:

* **Stres ve Seyahat:** Ülke değişikliği gibi büyük bir olay stresi tetikleyebilir ve bu da hormonal dengenizi etkileyerek adetinizi geciktirebilir.
* **Hormonal Dengesizlikler:** Hormonal dalgalanmalar da adet düzensizliğine yol açabilir.
* **Sağlık Sorunları:** Tiroid problemleri, polikistik over sendromu (PCOS) gibi bazı sağlık sorunları adet döngüsünü etkileyebilir.
* **İlaçlar:** Kullandığınız bazı ilaçlar da adet döngüsünü etkileyebilir.
* **Beslenme ve Kilo Değişiklikleri:** Hızlı kilo alımı veya kaybı da adet düzenini bozabilir.

**Öneriler:**

1. **Kan Testi:** En doğru sonucu almak için bir kan testi yaptırmanızı öneririm. Kanda gebelik hormonu (Beta-hCG) seviyesi daha erken ve güvenilir bir şekilde tespit edilebilir.
2. **Doktora Danışın:** Bir kadın hastalıkları uzmanına başvurarak muayene olmanız ve gerekli görülen testleri yaptırmanız, adet gecikmenizin nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak açısından önemlidir.

Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

gkgy

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba adetim 8 Ekim'de basladı 13 ekimde bitti, 22 Ekim'de ovulasyon testi pik idi, 5 kasımda adet olmam gerekiyordu henüz olmadım şu an 6 gün gecikti beta hCG bu sekılde hamile olabilir miyim.

Ekli dosyalar

• IMG_20251111_185947.jpg
    IMG_20251111_185947.jpg
    47.2 KB · Görüntüleme: 32
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar