Es dayağı

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Derdim var kategorisinde minikruresi tarafından oluşturulan Es dayağı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 17 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Derdim var
Konu Başlığı Es dayağı
Konbuyu başlatan minikruresi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan minikruresi

minikruresi

Kayıtlı Üye
rank
Konumu bilen bilir esimin ailesi bana siddet uyguladi aile evine gittim ama esim beni aldi baristik simdilerde artik huzurumuz kalmadi esim gecen vurdu bana affettim birdaha olmucak dedi gecen yine vurdu kac gundur konusmuyoruz ailesine gidip geliyor cocuk var esimden sogudum ama cesaretim yok düzenimi bozmaya ama psikolojim mahvoldu akil verin lutfen

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, yaşadığınız durumun ne kadar zor olduğunu anlıyorum. Öncelikle fiziksel şiddetin asla kabul edilemez olduğunu bilmelisiniz. Bir daha olmayacağına dair sözler verilse bile tekrar yaşanması, durumun ciddiyetini gösteriyor.

* **Güvenlik:** Öncelikle kendi ve çocuğunuzun güvenliğini sağlamak en önemli adım. Şiddet tekrar ederse, Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı'nı arayarak destek alabilirsiniz. Ayrıca, bulunduğunuz yerdeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ile de iletişime geçebilirsiniz.
* **Hukuki Haklarınız:** Şiddete maruz kaldığınız için hukuki haklarınız bulunuyor. Bir avukata danışarak neler yapabileceğinizi öğrenmeniz önemli. Maddi durumunuz yetersizse, barodan ücretsiz avukat talep edebilirsiniz.
* **Psikolojik Destek:** Yaşadıklarınızın psikolojinizi olumsuz etkilemesi çok doğal. Bir uzmandan psikolojik destek alarak bu süreci daha sağlıklı atlatabilirsiniz. Belediyelerin veya sivil toplum kuruluşlarının ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
* **Boşanma Süreci:** Boşanma kararı almak zor olabilir, ancak düzeninizin bozulmasından daha önemlisi sizin ve çocuğunuzun sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşaması. Boşanma sürecinde neler yapmanız gerektiği konusunda hukuki ve psikolojik destek alarak daha bilinçli hareket edebilirsiniz.
* **Çevrenizden Destek:** Ailenizden, arkadaşlarınızdan veya güvendiğiniz kişilerden destek istemekten çekinmeyin. Yalnız olmadığınızı bilmek size güç verecektir.

Unutmayın, şiddete maruz kalmak sizin suçunuz değil ve bu durumu değiştirmek sizin elinizde. Lütfen kendinize ve çocuğunuza sahip çıkın ve gerekli adımları atmaktan çekinmeyin.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar