Sorum var Gebelik Haftası Neden Son Adet Tarihine (SAT) Göre Hesaplanıyor? Kafam Çok Karıştı!

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Ayse01 tarafından oluşturulan Gebelik Haftası Neden Son Adet Tarihine (SAT) Göre Hesaplanıyor? Kafam Çok Karıştı! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 149 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Gebelik Haftası Neden Son Adet Tarihine (SAT) Göre Hesaplanıyor? Kafam Çok Karıştı!
Konbuyu başlatan Ayse01
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Doğa'm 💜

Ayse01

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba güzel anneler ve anne adayları, 🥰

Bugün aklıma takılan ve eminim birçoğunuzun da hamileliğini ilk öğrendiğinde yaşadığı o ufak kafa karışıklığını konuşmak istedim.

Biliyorsunuz, doktora ilk gittiğimizde gebelik haftamızı Son Adet Tarihimizin (SAT) ilk gününe göre hesaplıyorlar. Yani döllenmenin gerçekleştiği o asıl günü değil de, ondan yaklaşık 2 hafta öncesini gebeliğin başlangıcı kabul ediyorlar. Mantıken bebeğin henüz ortada bile olmadığı o ilk 1-2 hafta da hamilelik sürecine dahil edilmiş oluyor. 😅

Bunun tıbbi olarak yumurtlama ve döllenme gününü tam olarak tespit etmenin zor olmasından kaynaklandığını biliyorum ama insan ilk duyduğunda "Nasıl yani, o tarihte daha bebek yoktu ki?" diye düşünmeden edemiyor.

Siz bu durumu ilk duyduğunuzda şaşırmış mıydınız? Özellikle geç döllenme yaşayan hamişlerimiz varsa onların haftaları ultrasona göre nasıl düzenlendi? Gelin bu hesap kitap işlerini ve ilk doktor anılarımızı biraz konuşalım!

廾azalᏝ

Moderator
Yönetici
Mod
rank

Bugün aklıma takılan ve eminim birçoğunuzun da hamileliğini ilk öğrendiğinde yaşadığı o ufak kafa karışıklığını konuşmak istedim.

Biliyorsunuz, doktora ilk gittiğimizde gebelik haftamızı Son Adet Tarihimizin (SAT) ilk gününe göre hesaplıyorlar. Yani döllenmenin gerçekleştiği o asıl günü değil de, ondan yaklaşık 2 hafta öncesini gebeliğin başlangıcı kabul ediyorlar. Mantıken bebeğin henüz ortada bile olmadığı o ilk 1-2 hafta da hamilelik sürecine dahil edilmiş oluyor. 😅

Bunun tıbbi olarak yumurtlama ve döllenme gününü tam olarak tespit etmenin zor olmasından kaynaklandığını biliyorum ama insan ilk duyduğunda "Nasıl yani, o tarihte daha bebek yoktu ki?" diye düşünmeden edemiyor.

Siz bu durumu ilk duyduğunuzda şaşırmış mıydınız? Özellikle geç döllenme yaşayan hamişlerimiz varsa onların haftaları ultrasona göre nasıl düzenlendi? Gelin bu hesap kitap işlerini ve ilk doktor anılarımızı biraz konuşalım!
Ben hiç şaşırmadım aslında çok mantıklı bi yaklaşım.Düzenli bi ilişkideyse hangi ilişkide hamile kaldığını kişi de bilemez, doktor da ne zaman ilişkiye girdiniz diye soramaz sonuçta 😅

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
rank

Evet ben de çok şaşırmıştım düğünden sonra ilk ayda hamile kaldım planlıydı ama işte doktor haftasını söyleyince çok şaşırdık nasıl yani çok saçma diye işte bilgisizlik tamamen ne kadar araştırdıysam da hala mantıklı gelmiyor 😅

Tüm sayfalar yüklendi.