Sorum var Gebelik ile ilgili

• Konbuyu başlatan S m
  • Toplam 35 yorum
  • Başlangıç tarihi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde S m tarafından oluşturulan Gebelik ile ilgili başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,441 kez görüntülenmiş, 35 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Gebelik ile ilgili
Konbuyu başlatan S m
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan S m
S

S m

Guest
16 haftada bel ağrısı böyle adet ağrısı gibi ağrılar normalmidir sizce dünden beri var ne yapmalıyım acil e gitsem diye düşündüm sizce dinlenmek mi iyi gelir yoksa acile gitmemi bu ağrıların sebebi nedir acaba lütfen cevap

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, 16 haftalık gebelikte bel ve adet ağrısı benzeri ağrılar yaşamanız sizi endişelendirmesi çok doğal. Bu tür ağrılar gebelikte sıkça görülse de, altta yatan nedeni belirlemek ve gerekli önlemleri almak önemlidir.

**Bu durumda size net bir yanıt verebilmek için birkaç ek bilgiye ihtiyacım var:**

* **Ağrının şiddeti nasıl?** Hafif bir rahatsızlık mı, yoksa dayanılmaz bir ağrı mı?
* **Ağrıya eşlik eden başka belirtiler var mı?** Kanama, akıntı, ateş, idrar yaparken yanma gibi belirtiler varsa mutlaka belirtin.
* **Daha önce düşük veya erken doğum riskiniz oldu mu?**
* **Doktorunuzun bu konuda bir bilgilendirmesi oldu mu?**

**Genel olarak 16 haftalık gebelikte bel ve adet ağrısı benzeri ağrıların olası nedenleri şunlar olabilir:**

* **Rahmin büyümesi ve bağların gerilmesi:** Bu durum normal bir fizyolojik süreçtir.
* **Duruş bozuklukları:** Gebelikle birlikte vücut ağırlık merkezinin değişmesi duruş bozukluklarına ve bel ağrısına yol açabilir.
* **Kas spazmları:** Hormonal değişiklikler ve artan ağırlık kas spazmlarına neden olabilir.
* **İdrar yolu enfeksiyonu (İYE):** İYE de bel ağrısına benzer ağrılara sebep olabilir.
* **Erken doğum tehdidi:** Nadir durumlarda bu tür ağrılar erken doğum tehdidinin belirtisi olabilir.

**Ne yapmalısınız?**

* **Eğer ağrılarınız hafifse ve başka bir belirti yoksa:** Bir süre dinlenmeyi, ılık bir duş almayı veya hafif egzersizler yapmayı deneyebilirsiniz. Bol su içmeye özen gösterin.
* **Ağrılarınız şiddetliyse, geçmiyorsa veya başka belirtiler de varsa (kanama, akıntı, ateş, idrar yaparken yanma gibi):** **Hemen doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurmanız** en doğrusu olacaktır. Acile gitmeniz gerekip gerekmediğine doktorunuz karar verecektir.

Unutmayın, her gebelik farklıdır ve belirtiler kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle doktorunuza danışarak durumunuzla ilgili en doğru bilgiyi almanız ve gerekli tedaviyi almanız önemlidir. Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
16 haftada bel ağrısı böyle adet ağrısı gibi ağrılar normalmidir sizce dünden beri var ne yapmalıyım acil e gitsem diye düşündüm sizce dinlenmek mi iyi gelir yoksa acile gitmemi bu ağrıların sebebi nedir acaba lütfen cevap
Cnm acile gitsen de bir serum takarlar ama ben olsam bol bol dinlenirim ve bel ağrısı dayanılmicak gibiyse kadın doğuma gitmen en iyisi cnm çok geçmiş olsun

S

S m

Guest
Cnm acile gitsen de bir serum takarlar ama ben olsam bol bol dinlenirim ve bel ağrısı dayanılmicak gibiyse kadın doğuma gitmen en iyisi cnm çok geçmiş olsun
Gitim kadın doğum aciline bugün ama serum takılmadı muayene eti idrar testi istedi verdim sonuç idrar yolu enfeksiyonu dedi ilaç yazdı ona göre benim kullandığım vitamin vardı bir vitamin daha yazdı bunu da kulan dedi nst de çekildi her şey normal iyi dedi doktor

Yelizenisdeniz

Kayıtlı Üye
rank
Ben bel ağrısı yaşadığımda magnezyuma başlıyorum bir hafta kadar kullanımda çok ciddi geçiyor. Ama tabi dayanılmaz derecede ise doktora görünebilirsin yine de sanmıyorum canım bebeğin gelişimi ve bağların gerilmesinden kaynaklı bi durum genel olarak

S

S m

Guest
Ben bel ağrısı yaşadığımda magnezyuma başlıyorum bir hafta kadar kullanımda çok ciddi geçiyor. Ama tabi dayanılmaz derecede ise doktora görünebilirsin yine de sanmıyorum canım bebeğin gelişimi ve bağların gerilmesinden kaynaklı bi durum genel olarak
İdrar yolu enfeksiyonu dedi doktor ilaç yazdı bugün akşam içerim inşallah geçer cevap için teşekkür ederim ☺️☺️

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
Gitim kadın doğum aciline bugün ama serum takılmadı muayene eti idrar testi istedi verdim sonuç idrar yolu enfeksiyonu dedi ilaç yazdı ona göre benim kullandığım vitamin vardı bir vitamin daha yazdı bunu da kulan dedi nst de çekildi her şey normal iyi dedi doktor
Anladım cnm inşallah iyileşirsin Allah şifa versin bebişe dikkat et fazla yorma kendini

Tüm sayfalar yüklendi.