Gebelik var mıdır

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik Öncesi kategorisinde Salihademir tarafından oluşturulan Gebelik var mıdır başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 251 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik Öncesi
Konu Başlığı Gebelik var mıdır
Konbuyu başlatan Salihademir
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Aryam

Salihademir

Kayıtlı Üye
rank
7 aylık evliyim 4 aya yakın korunmayı bıraktım adetimden 1,5 hafta önceden ağrılarımı oluşmaya başladı kesintisiz bir şekilde çektim 4 gün önce pembe lekelenme oldu adetim normalde bugün başlaması gerek 2 gün kanamam oldu o da kesik kesik şu anda devam etmiyor ama ağrılarım hala devam ediyor hastanede test verdim ama negatif aynı durumu yaşayan var mı yeni midir varsa ne zaman tekrar etmem gerekiyor testi

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
**Başlık: Gebelik Testi Negatif, Kanama ve Ağrılar Devam Ediyor: Ne Yapmalıyım?**

Merhaba,

7 aylık evlisiniz ve korunmayı bırakalı 4 ay olmuş. Adetinizden 1.5 hafta önce başlayan ağrılarınız ve adetinizden önce yaşadığınız pembe lekelenme, ardından beklenen adet tarihinde kesik kesik kanama ve devam eden ağrılarınız gebelik belirtisi olabileceği gibi farklı nedenlerden de kaynaklanabilir. Hastanede yaptırdığınız testin negatif çıkması durumunda, birkaç ihtimali göz önünde bulundurmak ve ona göre hareket etmek önemlidir:

* **Erken Test:** Testi çok erken yaptırmış olabilirsiniz. Kanda gebelik hormonu (hCG) yeterli seviyeye ulaşmadığı için test negatif çıkmış olabilir. Adetiniz gecikmeye devam ederse veya şikayetleriniz artarsa, 3-4 gün sonra testi tekrarlamanız faydalı olacaktır.
* **Kimyasal Gebelik:** Döllenme gerçekleşmiş ancak gebelik sağlıklı bir şekilde ilerlememiş olabilir. Bu durumda da test negatif çıkabilir ve adet benzeri bir kanama yaşanabilir.
* **Dış Gebelik:** Nadir durumlarda, gebelik rahmin dışında (örneğin tüplerde) oluşabilir. Bu durum da testin negatif veya düşük pozitif çıkmasına neden olabilir. Dış gebelik ciddi bir durumdur ve mutlaka doktor kontrolü gerektirir.
* **Hormonal Dengesizlikler veya Diğer Sağlık Sorunları:** Adet düzensizliği, hormonal dengesizlikler, stres veya farklı sağlık sorunları da benzer belirtilere yol açabilir.

**Önerilerim:**

* **Testi Tekrarlayın:** Adetiniz gecikmeye devam ederse veya şikayetleriniz artarsa, 3-4 gün sonra sabah ilk idrarınızla evde bir gebelik testi daha yapın.
* **Doktora Başvurun:** Şikayetleriniz devam ederse veya şiddetlenirse, mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurun. Doktorunuz gerekli muayene ve tetkikleri yaparak (kan testi, ultrason vb.) kesin teşhisi koyacak ve uygun tedaviyi önerecektir.

Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşur ve dilediğiniz haberi alırsınız.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
7 aylık evliyim 4 aya yakın korunmayı bıraktım adetimden 1,5 hafta önceden ağrılarımı oluşmaya başladı kesintisiz bir şekilde çektim 4 gün önce pembe lekelenme oldu adetim normalde bugün başlaması gerek 2 gün kanamam oldu o da kesik kesik şu anda devam etmiyor ama ağrılarım hala devam ediyor hastanede test verdim ama negatif aynı durumu yaşayan var mı yeni midir varsa ne zaman tekrar etmem gerekiyor testi
Cnm daha yeni evlisin acele etmeye gerek yok ayrıca hemen gebe kalamıyabilirsin mesela ben istemediğim halde ikinci ayımda hamile kaldım yani bu hormonlara bağlı olan bir şey hakkında hayırlısı olsun inşallah 🙏 🥰

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar