Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde SosyalAnne tarafından oluşturulan Gebelikte Kabızlık Bebeğe Zarar verir mi? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,867 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı Gebelikte Kabızlık Bebeğe Zarar verir mi?
Konbuyu başlatan SosyalAnne
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan SosyalAnne

SosyalAnne

2 Erkek 1 Kız
Test
rank
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
518
Konum
İstanbul
Gebelikte kabızlık ıkınma bebeğe zarar verirmi,
Ikınmak düşük riskini arttırırabilir kasılmalara yol açabilir. Bir an önce Doktorunuzla görüşünüz.


Hamilelikte tuvalette ıkınma sonucu kan geldi ıkınmak bebege zarar verirmi
Gebelikte doğru beslemelisiniz. Bol bol sıvı tüketimi yapmalısınız. ıkınmak makat bölgesini zorlayıp kanamalara yol açabilir direk olarak bebeğe zarar vermez.

Hamilelikte kabızlık vajinal kanama yaparmı,
Hamilelikte kabızlık için zeytinyağı,
Hamilelikte kabızlık nasıl giderilir,
Hamilelikte kabızlık için ilaç,

Gebelikte kabızlık uzun sürer ise idrar yolu enfeksiyonlarınada sebep olabilir. Doktorunuz dubhalac şurup verebilir
gebeliktekabızlık.png


Gebelikte Kabızlık
Ne yazık ki kabızlık, bağırsak hareketlerinin tutarlı bir şekilde olmadığı, genellikle ağrılı geçen ve hamilelikte de anne adaylarını oldukça zorlayan en can sıkıcı rahatsızlıklardan bir tanesidir. Kabızlık, hamileliğiniz sırasında herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir. Bazen Vitamin veya Mineral takviyelerinde aldığınız demir tabletleri yüzünden veya aşırı dozda demir ya da kalsiyum tüketimi ile ilişkilendirilir.

Bu, bağırsak sisteminizdeki yavaşlayan kaslar da dahil olmak üzere tüm kaslarınızı ve bağlarınızı yumuşatan ve gevşeten hormonların neden olduğu yaygın bir sorundur, yiyecekleri bağırsaklarınızda genellikle olduğu kadar hızlı hareket ettirmez, oldukça seyrek bağırsak hareketlerine neden olur.

Bu genellikle gebeliğin son aylarında, gelişmekte olan bebeğin alt bağırsaklarınıza baskı yaparak gebelikte kabızlığa neden olmasıyla ortaya çıkar. Kabızlığa neden olabilecek diğer faktörler arasında stres, düzensiz beslenme alışkanlıkları, kısa veya uzun süreli hareketsizlik, egzersiz eksikliği ve yetersiz lif ve sıvı alımı sayılabilir.

Daha yumuşak yüksek lifli yiyecekler dışkıyı yumuşatmaya yardımcı olur, bu nedenle yemeklerinize elma püresi, baklagiller, kepekli çörek, yulaf ezmesi, arpa, kuru erik suyu ve pişmiş kuru erik ekleyin. Ayrıca midenizi şişirmek ve bağırsakları canlandırmak için her sabah birkaç bardak çay gibi ılık-sıcacık bir sıvı deneyebilirsiniz.

Gebelikte Kabızlık, her gün bol su içerek ve rafine edilmemiş tahıllar, taze meyveler ve sebzeler gibi diyet yiyeceklerinizi artırarak da önlenebilir. Gün boyunca birkaç küçük öğün yiyin ve yiyecekleri iyice çiğneyin.

Ek olarak, yemeklerle birlikte 2 yemek kaşığı işlenmemiş kepeği deneyebilirsiniz ve meyve suları da dahil olmak üzere günde en az altı bardak sıvı içmeyi asla ihmal etmeyin.

Hamilelikte Kabızlık ve buna bağlı zorlanma nedeniyle hemoroide yol açabilir, her gün en az 30 dakika egzersiz yaptığınızdan emin olun veya yemeklerden sonra yürüyüşe çıkın.

Laksatiflerin çoğu bebeğe zararlı olabilecek maddeler içerebileceğinden, hamilelik sırasında laksatif içeren şeyler alınmamalıdır; reçete edilmedikleri takdirde riskli olabilir.

Hamilelikte Kabızlık çekip çekmediğinizden emin değilseniz, kabız olabileceğinizi doğrulayan bazı genel belirtileri iki kez kontrol edin. Belirtiler, her bağırsak hareketi arasında 4 günden fazla süreyi içerir, dışkı çok serttir, bu da geçişlerini zorlaştırır veya rektumdan kanamaya neden olabilir.

Ayrıca, tüm dışkıların geçmediği veya alt karın ağrısına neden olabileceği hissini yaşayabilirsiniz. Hamilelik sırasında, hemoroide yol açmanın yanı sıra, kabızlık, epizyotomi ihtiyacı da dahil olmak üzere doğum sırasında zorluklarla sonuçlanabilir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar

Benzer konular

Üst