Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde SosyalAnne tarafından oluşturulan Gebelikte kilo alımı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 488 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı Gebelikte kilo alımı
Konbuyu başlatan SosyalAnne
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan SosyalAnne

SosyalAnne

2 Erkek 1 Kız
Test
rank
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
524
Konum
İstanbul
Annenin gebelik boyunca yeterli ve dengeli beslenmesi gereklidir. Tüm gebelik boyunca alınması gereken kilo 11-13 kg.dır. Bunun üzerinde alınacak kilolar doğum ve loğusalıktan sonra size gebeliğinizin hediyesi olarak kalacaktır. Gebelik sırasında gereksinim duyduğunuz kalori miktarında da bir miktar artış söz konusudur. Ancak bu artış hiçbir zaman aşırı yemenizi gerektirecek kadar değildir.

Gebe olan ile olmayan kadınlar arasındaki kalori gereksinimi farkı sadece 300 kaloridir ve bu her öğünde 1-2 kaşık fazla yenilerek karşılanabilecek bir farktır. Gebelikte ilk üç ayda 0,5-1 kg, sonraki aylarda ise ortalama 1.5-2.0 kg, ağırlık kazanması uygundur. Eğer, dengeli ve yeterli beslenme alışkanlığı edinilirse zaten gebelikte alınması gereken kilolar düzenli olarak alınır.

Gebelikte alınan kiloların kaynağı
Bebek: 3.500 gr
Plasenta: 700 gr
Amniyon sıvısı: 800 gr
Uterusun büyümesi: 900 gr
Meme dokusu artışı: 400 gr
Kan hacmindeki artış: 1.250 gr
Dokulardaki su artışı: 1.250 gr
Annedeki yağ dokusu artışı: 3.200 gr
TOPLAM: 12.000 gr

Bu yazı gebelikte kilo alımı, gebelikte kilo tablosu, gebelikte kilo hesaplayıcı, gebelikte kilo alım cetveli, gebelikte kilo alımı nasıl olmalı, hamilelikte kilo alımı, hamilelikte kilo artışı ne zaman başlar, gebelik döneminde kaç kilo alınmalı konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar

Benzer konular

Üst