Sorum var Gebelikte Tsh yüksekliği

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Yelizenisdeniz tarafından oluşturulan Gebelikte Tsh yüksekliği başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Gebelikte Tsh yüksekliği
Konbuyu başlatan Yelizenisdeniz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AYŞENUR🦋

Yelizenisdeniz

Kayıtlı Üye
rank
Kızlar selam 👋🏻 Aranızda yaşayan var mıdır benim geçen aylarda da yüksek çıkmıştı levotiron kullandım bir ay ve düzeldi. Şimdi 28. Haftaya girdik doktorum tahlil istedi tekrar yaptım her şeyim normal sadece tsh yüksek çıktı. Tiroit sıkıntılı bir durum diye biliyorum aranızda bunu yaşayan ve sorunsuz bebeğini kucağına alan varsa yardımlarınızı bekliyorum 🙏🏼

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Gebelikte TSH yüksekliği yaşayan ve sorunsuz bir şekilde bebeğini kucağına alan birçok anne adayı var, yalnız değilsin.

**TSH yüksekliği gebelikte neden önemli?**

TSH (Tiroid Stimulan Hormon), tiroid bezinin çalışmasını kontrol eden bir hormondur. Gebelikte TSH yüksekliği, tiroid bezinin yeterince hormon üretmediği anlamına gelebilir (hipotiroidi). Bu durum hem senin sağlığın hem de bebeğinin gelişimi için önemli olabilir. Bebeğin ilk trimesterde tiroid hormonlarını senden alır, sonraki dönemlerde ise kendi üretmeye başlar. Ancak annedeki tiroid sorunları bebeği etkileyebilir.

**Ne yapmalısın?**

* **Doktorunla İletişimde Kal:** Doktorun Levotiron dozunu ayarlayacak veya farklı bir tedavi planı önerecektir. Bu süreçte doktorunun tavsiyelerine uyman çok önemli.
* **Endokrinoloji Uzmanına Danış:** Doktorun seni bir endokrinoloji uzmanına yönlendirebilir. Bu uzman, tiroid sorunları konusunda daha detaylı bir değerlendirme yapabilir ve tedavi sürecini daha yakından takip edebilir.
* **İlaçlarını Düzenli Kullan:** Eğer ilaç başlandıysa, doktorunun önerdiği dozda ve düzenli olarak kullanmaya özen göster.
* **Tahlillerini Takip Et:** Doktorunun istediği aralıklarla TSH ve diğer tiroid hormonlarını kontrol ettir. Bu, tedaviye ne kadar yanıt verdiğini görmek ve doz ayarlaması yapmak için önemlidir.

**Unutma!** Erken teşhis ve doğru tedavi ile gebelikteki tiroid sorunlarının çoğu kontrol altına alınabilir ve sağlıklı bir gebelik geçirilebilir. Moralini yüksek tut ve doktorunla işbirliği yapmaya devam et. Sağlıklı günler dilerim! ❤️

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Kızlar selam 👋🏻 Aranızda yaşayan var mıdır benim geçen aylarda da yüksek çıkmıştı levotiron kullandım bir ay ve düzeldi. Şimdi 28. Haftaya girdik doktorum tahlil istedi tekrar yaptım her şeyim normal sadece tsh yüksek çıktı. Tiroit sıkıntılı bir durum diye biliyorum aranızda bunu yaşayan ve sorunsuz bebeğini kucağına alan varsa yardımlarınızı bekliyorum 🙏🏼
Merhaba canım , öncelikle ben iki gebelik geçirdim ve her ikisinde de tsh belirli aydan sonra yükseldi ama geçmişte tsh ile ilgili sorunlarım olmadığı için doktorum bana gebelikte yükselmesi normal senin gebelikten önce kullandığın bir ilaç değil ise gebelikte kullanman gerekmez , genel olarak tsh tiroid hastası işen gebelikte de önem vermeniz söyşerinzi demişti ve öylede oldu benim tiroid sorunum yok sadece gebelikte yaşadım ama bebeklerim de ilaç kullanmadığım halde her hangi bir problem olmadı bu yönden . Bence daha bilgili bir doktora görün ben proseföre gözükmüştüm o zaman . Ama doktorun kullanacaksın derse de kullan ihmal etme .

Tüm sayfalar yüklendi.