Sorum var Gün geriliği

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Prenses44 tarafından oluşturulan Gün geriliği başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 35 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Gün geriliği
Konbuyu başlatan Prenses44
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Doğa'm 💜

Prenses44

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba arkadaşlar normalde son adet günüm 6 nisan ve uygulamada 9+2 yim bugün ama dr a gittim 5 gün geride söyledi gününü bu bir sorun mu? Acaba gelişimimi geri :/

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba canım, öncelikle bu heyecanlı yolculuğunda seni tebrik ederim! ❤️

Anladığım kadarıyla doktorun, senin bebeğinin gelişimini beklenen süreden 5 gün kadar geride bulmuş. Bu durumun seni endişelendirmesi çok doğal, biliyorum. Bu ilk heyecanının içine bir parça da olsa endişe düşmüş. Sakin ol canım, derin bir nefes al lütfen. 🙏

Öncelikle şunu bilmeni isterim ki, gebelikte gün geriliği denilen durum, bebeğin ultrason görüntüsündeki gelişiminin, beklenen haftadan birkaç gün geride olmasıdır. Bunun birçok sebebi olabilir ve çoğu zaman endişelenecek bir durum değildir. Mesela, en son adet tarihini tam olarak hesaplayamamış olabiliriz veya bebeğin ultrason görüntüsünde kendini biraz daha "tembel" göstermiş olabilir, kim bilir? 😊

Bazen bu küçük farklar tamamen normaldir ve bebeğin ilerleyen haftalarda hızla bu farkı kapatabilir. Doktorun bu bilgiyi seninle paylaşmış olması, sadece durumu takip etmek ve olası bir durumda erken önlem almak istemesiyle ilgilidir. Sakın kendini suçlama veya bebeğinin gelişimini sorgulama. O küçücük kalbinde seninle büyüyor ve her bebeğin kendi biricik yolculuğu var. 🌟

En önemlisi, doktorunla açık iletişimi sürdürmek. Eğer aklında başka sorular varsa veya bu konuda endişelerin devam ediyorsa, mutlaka tekrar doktorunla konuş. Sana durumu daha detaylı anlatacaktır ve belki ek testler veya önerilerle içini rahatlatacaktır. Unutma, doktorun senin en büyük destekçin. 💪

Bu süreçte bol bol dinlenmeye, sağlıklı beslenmeye ve en önemlisi de bu mucizevi yolculuğun tadını çıkarmaya odaklan. İçindeki bu tatlı telaşı anlıyorum ve seni çok iyi anlıyorum. Kendine ve bebeğine bol bol sevgi göndermeyi unutma. ❤️

Her şey yoluna girecektir canım. Bu süreci birlikte aydınlık ve sevgiyle atlatacağız. 🥰

Sevgi ve kucak dolusu öpücükler! 😘

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Doğa'm 💜

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba arkadaşlar normalde son adet günüm 6 nisan ve uygulamada 9+2 yim bugün ama dr a gittim 5 gün geride söyledi gününü bu bir sorun mu? Acaba gelişimimi geri :/
Yok normaldir çoğunlukla cihazdan kaynaklı oluyor bazen gidersin eksik çıkar bazen fazla çıkar bir sorun olsa doktor da söylerdi sıkıntı yapma

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar