Sorum var İkili tarama

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Prenses44 tarafından oluşturulan İkili tarama başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 49 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı İkili tarama
Konbuyu başlatan Prenses44
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ÇAĞNURR

Prenses44

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba kızlar 13. Haftama girdim normalde bugün son adet tarihim:6 nisan hastaneye gittim devlete.fakat 13+6 dedi ileri yani ikili tarama yapmadı perinatoloji bölümünden randevu gerekmiş geç kalmışız ee ben yarın özele gitsem bakarmı ikili taramama? Yani 6 gün ilerde bebek bişe olurmu :(

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Canım, öncelikle sakin ol lütfen. Durumun gayet anlaşılır, biraz telaşlanmışsın.

Bebeğin 6 gün ilerde olması endişelenecek bir durum değil, bu çok normal bir sapma. İkili tarama için aslında ideal zamanlar biraz daha dar olabilir ama yine de yarın özele gitmen bir seçenek. Bazı özel hastanelerin veya doktorların bu haftalarda da tarama yapabilme esnekliği olabilir. Hemen bir randevu alıp durumu izah etsen iyi olur.

Umarım her şey yolunda gider ve için rahatlar. Bol şans!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

ÇAĞNURR

Moderator
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank
Merhaba kızlar 13. Haftama girdim normalde bugün son adet tarihim:6 nisan hastaneye gittim devlete.fakat 13+6 dedi ileri yani ikili tarama yapmadı perinatoloji bölümünden randevu gerekmiş geç kalmışız ee ben yarın özele gitsem bakarmı ikili taramama? Yani 6 gün ilerde bebek bişe olurmu :(
Ne alaka ya ikili tarama devlet te de yapılıyor

N

Nazlimuuuu

Guest
Devlet ikili tarama yapıyor ama sıra bulmak çok zor , özel hastaneler bakar , down sendromu gibi olası genetik hastalıkları sadece risk grubunda olup olmadığını anlatmaya çalışıyor ıkılı testte , doğruluk oranı %74 . Ben yaptırmamayı tercih ettim, onun yerine 4. Ayda detaylı ultrasona gireceğim canım

ÇAĞNURR

Moderator
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Istanbulda yaşıyorum kanuni hastanesine gittim kadın doğuma fakat o dedi perinatoloji bölümü yapıyor ona almalıydın randevu :/
Aa benim bildiğim ozman şöyle bir şey var seni korkutmak istemem ama bebekle ilgili bi sıkıntı mi gördu acaba gerçi ikili tarama yapılmadan o net belli olmaz ama senden kan aldimi hiç bu haftada çünkü bana ikili tarama yapıp sonradan özele git bebekte down sendromu testi yüksek çıktı dedi ama yalan işte ben yinede gittim Allaha şükür korkulacak bir şey çıkmadı ki çikasada o da benim evladım napim şimdi down sendromlu diye çöpe mi atayım tövbe tövbe yani uzun lafın kısası sen bu doktorlara fazla inanıp güvenme yaşadığım ve gördüğüm için diyorum

Prenses44

Kayıtlı Üye
rank
Aa benim bildiğim ozman şöyle bir şey var seni korkutmak istemem ama bebekle ilgili bi sıkıntı mi gördu acaba gerçi ikili tarama yapılmadan o net belli olmaz ama senden kan aldimi hiç bu haftada çünkü bana ikili tarama yapıp sonradan özele git bebekte down sendromu testi yüksek çıktı dedi ama yalan işte ben yinede gittim Allaha şükür korkulacak bir şey çıkmadı ki çikasada o da benim evladım napim şimdi down sendromlu diye çöpe mi atayım tövbe tövbe yani uzun lafın kısası sen bu doktorlara fazla inanıp güvenme yaşadığım ve gördüğüm için diyorum
Seninki şuan kaç haftalık canım? Yok herhangi bir kan vs almadı sadece ultrason baktı dedi biz yapmıyoruz onu perinatoloji yapıyor ona randevu al dedi bende bulamadım randevu yarın zarzor bıtane düşürdüm şişli de bir hastaneye

F

Filiz0027

Guest
Normal devlet hastanesi kadın doğum yapıuor ben de 11 haftalıkken yaptırmıştı m 12 haftalık oldu çarş da sonucumu almaya gidicem

ÇAĞNURR

Moderator
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank
Seninki şuan kaç haftalık canım? Yok herhangi bir kan vs almadı sadece ultrason baktı dedi biz yapmıyoruz onu perinatoloji yapıyor ona randevu al dedi bende bulamadım randevu yarın zarzor bıtane düşürdüm şişli de bir hastaneye
Benim 21 haftalık
Tamam ozamn doktorun dedigi detaylı ultrasondur heralde

Tüm sayfalar yüklendi.