Merhabalar canım, ikili tarama testi çocuğa zarar vermez, senden alınan 1 tüp kanla bakılan bi testtir. Test sonucu hem kandaki sonuç hem de çevresel bilgiler eklenerek hesaplanır. Ortaya bir oran çıkıyor. Bu oran olasılık veriyor. Çocukta rahatsızlık olma ihtimali ama kesinlikle kesin bir sonuç değil. Bana 1/246 dediler orta düzeymiş down rahatsızlıpı olma ihtimali. Hemen aldırıcaksanız karar verin diye baskı kuruldu hastanede. Tabi ki kabul etmedik. Her türlü sonucu kabul ettik. Aradan zaman geçtikçe kafama takıldı ve eskişehir osmangazi üniversitesi inde fetal dna testi yaptırdım. Sonuç olumlu, ve bebekte herhangi bir rahatsızlık olmadığı söylendi. Tabi bu da bir ihtimal olasılığı. Daha net sonuç verdiği için yaptırdım. Özellerde yüksek fiyatlara yapıyorlar testi. Osmangazi de 1100 tl ye yaptırdık. 1 ay olmadan da sonuç çıktı. (Doğumuma çok az kaldı bu arada, henüz doğum olmadı benim) Kafanda net bi sıkıntı varsa yaptır için rahat etsin. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım 🩷