Kimseyi dinleme herkese kulağını tıka. Emin ol ilk doğumda ben çok stres yaptım ama normal doğumdan dolayı. Aldığım suni sancı vs asla hissetmedim ama çevremde bağıran anneler yüzünden psikolojim bozulmuştu keşke sezaryen olsam dedim hep . Sonra ani enfeksiyon yükseldi bir saat içinde sezaryena ayarlandım. Asla korkulacak bir şey değil. Belden uyuşmalı seni sedyede götürecekler ameliyat odasında doktorun belinden iğne vuracak sonra yatıracaklar başında seninle ilgilenen ve konuşan bir hemşire olacak şanslı isen doğum yaptıran doktorun bile konuşur . Doğum esnasında asla acı sancı hissetmeyeceksin sadece tenine dokunulduğunda hissedeceksin zaten senin o sedyeye yatmanla bebeğin çıkması bir olacak güven bana . Ameliyat esnasında narkoz yüzünden bir iki kez mide bulantısı ve kusma yaşayacaksın . Bebeğin sesini duyduğun an zaten her şey bitiyor bebek çıkıyor aradan 15 20 dakika sonra sen aynı odaya alınıyorsunuz ilk emme refleksi vs . Ameliyattan 2 saat sonra uyuşukluğun geçecek direk olarak ayağa kalkacaksın ilk birinin yardımı ile destekli yürüyeceksin sonra ise kimseden yardım beklemeden yürüyeceksin. Kanama olayı da herkeste aynı olmaz örneğin bende çok olmadı . Doğumdan sonra karnına bastıracak servis odasında hemşireler ama oda kan var mı yok mu diye bakılacak . Aslında anlatıldığı kadar korkunç değil hatta hiç değil . Kendini buna hazırla herkes bir değildir . Ve unutma ki her şey senin elinde.. eminim ameliyatın çok güzel geçecek
. Ayın 8nde gün verildiği andan itibaren sana tek tavsiyem 2 günde bir 5 litre su içmen ne kadar çok su o kadar ağrısız sızısız ve ödemsiz doğum demek