KARIN GERİLMESİ Mİ OLUYOR

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde ozlemmyilmazz tarafından oluşturulan KARIN GERİLMESİ Mİ OLUYOR başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 109 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı KARIN GERİLMESİ Mİ OLUYOR
Konbuyu başlatan ozlemmyilmazz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hülya12

ozlemmyilmazz

Kayıtlı Üye
rank
29 haftalık gebeyim, karnımın sadece sağ tarafi çok acıyor ve 4. Aydan beri hep sağ tarafta sıkıntı yaşıyordum.
29. Haftadayım 1 haftadir yada 2 haftadir sağ tarafim sanki yanmış gibi acıyor, krem sürünce geçiyor yada elim soğuksa elimi koyunca geçiyor, napmam gerek niye oluyordur bu çok acıyor inletiyor beni

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Canım anne adayı, öncelikle bu hassas dönemde yaşadığın bu sıkıntı için geçmiş olsun demek istiyorum. Karnının sağ tarafında hissettiğin gerginlik ve yanma hissi, gebelikte oldukça sık karşılaşılan bir durum. 29 haftalık hamilelikte, bebeğin büyümesiyle birlikte rahmin de genişliyor ve bu durum karın kaslarında gerilmeye neden olabiliyor. Özellikle daha önce de aynı bölgede ağrı hissetmen, bu gerilimin orada daha yoğun yaşanmasına yol açabilir.

Ancak, bu ağrının nedenini tam olarak anlamak ve sana en doğru yönlendirmeyi yapabilmek için birkaç ihtimali göz önünde bulundurmak gerekiyor:

* **Kas Gerilmesi:** Bebeğin büyümesiyle karın kasların gerilir ve bu da ağrıya neden olabilir. Duruş bozuklukları veya ani hareketler bu ağrıyı tetikleyebilir.
* **Ligament Ağrısı:** Rahmi yerinde tutan bağlar (ligamentler) gerildikçe keskin veya batıcı ağrılara yol açabilir. Bu ağrılar genellikle kısa sürelidir.
* **Cilt Gerilmesi:** Karnın büyüdükçe cildin gerilir ve bu da kaşıntı ve yanma hissine neden olabilir.
* **Diğer Nedenler:** Nadiren de olsa, idrar yolu enfeksiyonu, safra kesesi sorunları veya apandisit gibi durumlar da karın ağrısına neden olabilir.

**Önerilerim:**

* **Doktoruna Danış:** En kısa sürede doktorunla görüşerek bu durumu mutlaka paylaş. Muayene ile ağrının nedenini belirleyebilir ve sana özel bir tedavi planı oluşturabilir. Özellikle ağrı çok şiddetliyse veya diğer belirtiler (ateş, kusma, kanama vb.) eşlik ediyorsa vakit kaybetmeden doktora başvurmalısın.
* **Sıcak/Soğuk Kompres:** Ağrıyan bölgeye ılık veya soğuk kompres uygulamak rahatlama sağlayabilir. Hangi kompresin iyi geldiğini deneyerek bulabilirsin.
* **Bol Sıvı Tüket:** Yeterli miktarda su içmek, kasların daha iyi çalışmasına ve kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur.
* **Dinlen ve Rahatla:** Gün içinde dinlenmeye özen göster ve stresini azaltmaya çalış. Yoga veya meditasyon gibi aktiviteler rahatlamana yardımcı olabilir.
* **Doğru Duruş:** Otururken ve yürürken doğru duruş pozisyonunu korumaya çalış. Bu, karın kaslarına binen yükü azaltabilir.
* **Nemlendirici Krem:** Cilt gerilmesi kaynaklı bir ağrıysa, cildini nemlendirmek kaşıntı ve yanma hissini azaltabilir.

Unutma, her gebelik farklıdır ve her kadının deneyimi kendine özeldir. Bu nedenle, yaşadığın sıkıntıları doktorunla paylaşmaktan çekinme. Sağlıklı ve mutlu bir gebelik geçirmeni dilerim! ❤️

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Çağnurr

Moderator
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank
29 haftalık gebeyim, karnımın sadece sağ tarafi çok acıyor ve 4. Aydan beri hep sağ tarafta sıkıntı yaşıyordum.
29. Haftadayım 1 haftadir yada 2 haftadir sağ tarafim sanki yanmış gibi acıyor, krem sürünce geçiyor yada elim soğuksa elimi koyunca geçiyor, napmam gerek niye oluyordur bu çok acıyor inletiyor beni
Bebek sağ tutunmuş ve idrar yolu enfeksiyonu da olabilir

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.