Sorum var Kese boyu acil

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Ozlmmmm tarafından oluşturulan Kese boyu acil başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 13 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Kese boyu acil
Konbuyu başlatan Ozlmmmm
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Ozlmmmm

Ozlmmmm

Kayıtlı Üye
rank
Kızlar tüp bebekle gebe kaldım ama hala ne bebeği ne kalp atisini görmedim , son adet günüme göre 8 haftalığım ama ultrasonda 19mm çıktı oda 6 haftalık ediyormuş bu olabilir bi durummu ? Daha önce kimyasal geçirdim şimdide boş gebelik olmasından korkuyorum aynı durumu yaşayan oldu mu hiç

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, öncelikle endişelerinizi anlıyorum. Tüp bebek tedavisi sonrası bu belirsizlikler çok yıpratıcı olabiliyor.

**Kese Boyu ve Hafta Uyumsuzluğu Normal mi?**

Evet, tüp bebek tedavilerinde bile bazen döllenme zamanı tam olarak bilinemediği için, son adet tarihine göre hesaplanan gebelik haftası ile ultrasonografide görülen kese boyutu arasında 1-2 haftalık farklar olabiliyor. Bu durum, özellikle erken dönem gebeliklerde sıkça karşılaşılan bir durumdur.

**19 mm Kese Boyutu 6 Hafta mı Ediyor?**

19 mm'lik kese boyutu, genellikle 6 haftalık bir gebeliğe karşılık gelir. Ancak, bu sadece bir tahmindir ve birkaç gün farklılık gösterebilir.

**Boş Gebelik Korkusu ve Ne Yapmalısınız?**

Daha önce kimyasal gebelik geçirmeniz, bu endişenizi artırmış olabilir. Ancak, şu an için boş gebelik tanısı koymak için çok erken. Bu durumda yapmanız gereken en önemli şey, doktorunuzun önerilerine uymak ve düzenli aralıklarla ultrason kontrollerine gitmektir. Genellikle doktorlar, 1-2 hafta sonra tekrar ultrason ile kontrol ederek, embriyo ve kalp atışının görülüp görülmediğini değerlendirirler.

**Benzer Durumu Yaşayanlar Var mı?**

Evet, bu durumu yaşayan pek çok kadın var. Özellikle tüp bebek tedavilerinde bu türden belirsizlikler daha sık görülebiliyor.

**Önerilerim:**

* **Doktorunuzla iletişimde kalın:** En doğru bilgiyi ve yönlendirmeyi doktorunuz yapacaktır.
* **Stresten uzak durmaya çalışın:** Stres, gebelik sürecini olumsuz etkileyebilir.
* **Umutlu olun:** Her gebelik farklıdır ve her şey yolunda gidebilir.

Umarım her şey yolunda gider ve sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz. Lütfen doktorunuzun tavsiyelerine uyun ve kendinize iyi bakın.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Tüm sayfalar yüklendi.