Kizlarrr

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hertelden kategorisinde Mirac'ın Annesi🤱💞 tarafından oluşturulan Kizlarrr başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 926 kez görüntülenmiş, 27 yorum ve 6 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hertelden
Konu Başlığı Kizlarrr
Konbuyu başlatan Mirac'ın Annesi🤱💞
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Alyaa🌷🌷

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank
Katılım
15 Ekim 2021
Mesajlar
33,502
Konum
Kırklareli
Kendim açacağım canım
Hamur için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt (yoksa su)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Yumurta
  • Üzerine süreceğimiz 1 yumurta sarısı
İçi için;

  • 4-5 orta boy patates
  • Maydanoz
  • Tuz
  • karabiber
  • toz kırmızı biber
  • kimyon

Elde Açma Patatesli Börek Tarifi (Çarşaf Böreği)'in Yapılışı​

  1. Bütün hamur malzemelerini güzelce yoğuralım. Elimize yapışmayan yumuşakça bir hamur elde edelim.
  2. 10 bezeye bölüp üzerini kapatıp 30 dk dinlendirelim
  3. Patatesleri haşlayalım.
  4. Rendeleyip maydanoz ve baharatları katıp içi hazır hale getirelim.
  5. 30 dk sonunda bezeleri servis tabağı ebatında açıp her birinin arasına 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürüp üst üste dizelim.
  6. 15 dk bekletelim ki yağ hamuru yumuşatsın kolay açılsın.
  7. 15 dk sonra temiz büyükçe bez serip açtığımız hamuru teker teker elimizle her tarafından çekerek inceltelim.
  8. Yırtılması hiç önemli değil. İnce olmalı.
  9. Bezin bir köşesinden tutup hamuru rulo yapalım.
  10. Tepsiye istediğimiz gibi yuvarlak ya da benimki gibi dizelim.
  11. 1 yumurta sarısına 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip böreğin her yerine sürelim.
  12. Çörek otu, susam serpebilirsiniz.
  13. Önceden ısıtılmış 190 derecede pişirelim.
  14. Çıkınca üzerine tepsi örtüp yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz ..
  15. Kuzum ben böyle açıyorum oklavasiz elimle bana göre daha piratik oluyor.
 

Melikee

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
16 Temmuz 2022
Mesajlar
919
Hamur için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt (yoksa su)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Yumurta
  • Üzerine süreceğimiz 1 yumurta sarısı
İçi için;

  • 4-5 orta boy patates
  • Maydanoz
  • Tuz
  • karabiber
  • toz kırmızı biber
  • kimyon

Elde Açma Patatesli Börek Tarifi (Çarşaf Böreği)'in Yapılışı​

  1. Bütün hamur malzemelerini güzelce yoğuralım. Elimize yapışmayan yumuşakça bir hamur elde edelim.
  2. 10 bezeye bölüp üzerini kapatıp 30 dk dinlendirelim
  3. Patatesleri haşlayalım.
  4. Rendeleyip maydanoz ve baharatları katıp içi hazır hale getirelim.
  5. 30 dk sonunda bezeleri servis tabağı ebatında açıp her birinin arasına 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürüp üst üste dizelim.
  6. 15 dk bekletelim ki yağ hamuru yumuşatsın kolay açılsın.
  7. 15 dk sonra temiz büyükçe bez serip açtığımız hamuru teker teker elimizle her tarafından çekerek inceltelim.
  8. Yırtılması hiç önemli değil. İnce olmalı.
  9. Bezin bir köşesinden tutup hamuru rulo yapalım.
  10. Tepsiye istediğimiz gibi yuvarlak ya da benimki gibi dizelim.
  11. 1 yumurta sarısına 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip böreğin her yerine sürelim.
  12. Çörek otu, susam serpebilirsiniz.
  13. Önceden ısıtılmış 190 derecede pişirelim.
  14. Çıkınca üzerine tepsi örtüp yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz ..
  15. Kuzum ben böyle açıyorum oklavasiz elimle bana göre daha piratik oluyor.
Teşekkür ederim
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar

Benzer konular Forum Tarih
E Gebelikle ilgili Sorum Var 10 768
Aleyna Yavuz Bebegim ile ilgili Sorum Var 23 962

Benzer konular

Üst