Merhaba arkadaşlar ben lazere gidiyordum son iki seans kaldı hamile olduğumu öğrendim orada ki çalışanlar sorun olmaz dedi ama internette sakıncalı diyor doktor randevum da yakın bir zamanda değil hamileyken lazere giden oldu mu acaba
Hamilelikte Lazer Epilasyon Yapılabilir mi?
Günümüze kadar yapılan çalışmalar ve tıbbi tartışmaların odak konularından biri lazer epilasyon uygulamasının gebelik dönemi için yeterince güvenli olup olmadığına dairdir. Her ne kadar böbrek taşı, siğil tedavisi gibi farklı alanlarda gebelik döneminde lazer kullanılarak yapılan tedavilerin tamamen güvenli olduğu belirlense de kozmetik amaçlı olarak lazer epilasyon uygulanmasının ne derece güvenli olduğuna dair hala yeterli bilimsel kanıt bulunmamaktadır.Günümüzde uygulanan tıbbi yaklaşımda lazer epilasyon uygulamasının gebeliğin tamamlanmasından birkaç ay sonra, hormon düzeylerinin hedeflenen gebelik öncesi döneme ulaşması sonrası yapılması önerilmektedir. Bunun arkasında birkaç sebep bulunmakta olup bu nedenler aşağıdaki gibi özetlenebilir:
Lazer epilasyonun anne ve bebek sağlığını tehlikeye atmayacak derecede güvenli olduğuna dair yeterli bilimsel kanıt bulunmaz. Buna yönelik yapılacak olası çalışmalarda gebelerin araştırılması etik nedenlerle güç olduğundan, arzu edilen çalışma düzeyine ulaşılması oldukça zorlu kabul edilir.
Bunu bir hastanenin sitesinden kopyaladım, bilimsel araştırmalar yeterli değil yazıyor sana nasıl sorun olmaz demişler anlamadım.Nereye gidiyorsun bilmiyorum ama bence gebelikten sonra da gitmeden biraz daha araştır orayı, çalışanların bilgisi-eğitimi yeterli değil gibi geldi bana.Tabi memnunsan sen bilirsin benim ki sadece tavsiye