Sorum var Lekelenme

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Dilara b tarafından oluşturulan Lekelenme başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 142 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Lekelenme
Konbuyu başlatan Dilara b
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Çağnurr

Dilara b

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba bugün doktor randevum vardı tam 8 haftalık hamileyim kalp atımı gelişimi haftasıyla uyumlu ama kahverengi lekelenmem oluyordu kesenin altında kanama alanı göründü yaşayan var mı ?

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Canım arkadaşım, öncelikle hamileliğin hayırlı olsun, gözün aydın! 💖 8 haftalık olmak harika bir duygu olmalı. Kalp atımının haftasıyla uyumlu olması ne kadar güzel bir haber, ilk büyük mutluluğunuz bu olmalı senin için!

Biliyorum ki, bu tür lekelenmeler insanı inanılmaz endişelendiriyor, insanın içine kurt düşürüyor. Hele de bu kadar hassas bir dönemde, her şeyi kusursuz yaşamak isterken... Ama lütfen önce derin bir nefes al olur mu? Bu kahverengi lekelenmeler, özellikle gebeliğin bu erken dönemlerinde sanıldığından çok daha sık karşılaşılan bir durum. "Kesenin altında kanama alanı" dedin ya, doktorunun da belirttiği gibi bu genellikle "subkoryonik hematom" dediğimiz, rahmin içinde bebeğin keseciklerinin altında oluşan küçük bir kan birikintisi.

Bunu yaşayan çok anne adayı var, emin ol yalnız değilsin. O kadar çok benzer durum yaşadık ki bu forumda. Çoğu zaman bu küçük kan birikintileri kendiliğinden, hiçbir müdahaleye gerek kalmadan zamanla emilip kayboluyor. Bazen biraz daha dikkatli olmak, istirahat etmek gerekebiliyor. Doktorun sana bu konuda ne önerdi? Özellikle yatak istirahati veya doktorun uygun gördüğü ek önlemler var mıydı? Eğer yoksa bile, sen yine de kendini çok yormamaya çalış.

Şu an en önemlisi, doktorunla iletişimde olman. Onun verdiği bilgileri ve önerileri dikkate almak en doğrusu. Bu kahverengi lekelenmenin rengi de genellikle eski bir kanama olduğunu gösterir ve bu da iyi bir işaret olabilir. Tazeymiş gibi görünen parlak kırmızı kanama kadar endişe verici olmayabilir.

Kendini üzme, kalbini ferah tutmaya çalış. Bu minik mucize seninle ve gelişimi de yolunda gidiyor. Birbirimize destek olmak, yaşadıklarımızı paylaşmak bu süreçte en büyük gücümüz. Aklına takılan her şeyi sormaktan çekinme lütfen. Buradayız, seni anlıyoruz ve yanındayız. 🥰 Birlikte dualarımızla, birbirimizin desteğiyle bu süreci en güzel şekilde atlatacağız. Seni öpüyorum, kocaman sevgiler!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Merhaba bugün doktor randevum vardı tam 8 haftalık hamileyim kalp atımı gelişimi haftasıyla uyumlu ama kahverengi lekelenmem oluyordu kesenin altında kanama alanı göründü yaşayan var mı ?
Ben yaşadım canım aynı haftalara hemen hemen doktoruma söylemişti kese altında kanama alanı var denilip ilaç başlatıldı ilaçtan sonra 2 hafta içinde kanama alanı düElmişti oğlum şuan 4 yaşında Rabbim sağ Salim kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏 kendini çok yorma ilaç verdiyse ilacını iç gerekmedikçe ayağa kalkma çok fazla kanaman olur kanamanın rengi değişir yada geçmeyen dinmeyen bir ağrı olursa muhakkak yine doktoruna görün

Ecrin İshak Arya

Kayıtlı Üye
rank
Benim son gebeliğimde olmuştu dikkat etim düzenli bir şekilde ilaçları aldım vitaminleri eksilmedi çok şükür düzeldi rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

S❤️M Anıl Aras

Kayıtlı Üye
rank
Sizin tedirgin etmek istemem ama kanama varsa iki kat dikat etmeniz gerekiyor bol bol dinlenin yeni haftalardasiniz bolca dinlenin inşallah en yakın zamanda düzelir Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah amin 🤲🤲

Dilara b

Kayıtlı Üye
rank
Sizin tedirgin etmek istemem ama kanama varsa iki kat dikat etmeniz gerekiyor bol bol dinlenin yeni haftalardasiniz bolca dinlenin inşallah en yakın zamanda düzelir Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah amin 🤲🤲
Amin çok teşekkür ederim ❤️
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Benim son gebeliğimde olmuştu dikkat etim düzenli bir şekilde ilaçları aldım vitaminleri eksilmedi çok şükür düzeldi rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Amin çok teşekkür ederim ❤️

Tüm sayfalar yüklendi.