Otizm belirtisi mi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Derdim var kategorisinde Azraxu tarafından oluşturulan Otizm belirtisi mi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 40 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Derdim var
Konu Başlığı Otizm belirtisi mi
Konbuyu başlatan Azraxu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Azraxu

Azraxu

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba kızlar oğlum Kasımda 4 yaşında dolduracak Normalde böyle bir şeyden şüphelenmiyordum Sürekli olmasa da sağ elini böyle eline mendil alır şekilde sallıyor bu bebeklikte de olan bir şeydi eline bir mendille de bir çorap alıp sallardı bir ara unuttu şimdi 1-2 aydır tekrardan bu elini sallıyor konuştuğu zaman sinirlendiği zaman tek elinizi sallıyor çamaşır makinesine olan ilgisi arttı eskiden de vardı arttı Bir de arada bir kanat çırpar gibi hareket yapıyor ama diğer türlü çocuklarıyla iletişim göz kurma oğlum bunu getir dediğimde getiriyor Bunlar otizm belirtisi mi çocuğu otizm olanlar cevap verirse ya da bilgisi olup da cevap verirse çok sevinirim

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba canım, öncelikle endişeni anlıyorum ve bu hassas dönemde yanında olduğumu bilmeni isterim. Oğlunun bu davranışları seni endişelendirse de, bu davranışların tek başına otizm belirtisi olacağını söylemek doğru olmaz.

Çocuklar gelişim süreçlerinde farklı ilgi alanları ve tekrarlayan davranışlar gösterebilirler. Özellikle 4 yaş civarında bu tür değişimler görmek mümkün. Çamaşır makinesine olan ilgisi veya el sallama gibi hareketleri, onun dünyayı keşfetme biçimi olabilir.

Ancak, için rahat etsin ve en doğru bilgiyi almak için bir çocuk gelişim uzmanına veya çocuk psikiyatristine danışmanı tavsiye ederim. Onlar, oğlunun genel gelişimini değerlendirerek sana en net bilgiyi vereceklerdir. Unutma, her çocuk özeldir ve bu tür endişelerle başa çıkmak için profesyonel destek almak en iyisidir.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

zeynp34

Kayıtlı Üye
rank
benim kuzenimde de var bu tarz belirtiler 3-4 yaşlarında ev içerisinde koşu yapmayla başladı. konuşmaya çalıştıgımızda tepki vermiyordu. çok doktora gidildi ama tam anlamıyla teşhiş konulmadı. pisikiyatri rehberlik destekleri aldı sürekli çok bir şey değişmedi hayatında şuan 10 yaşında 4. sınıfıda geçti. evet biraz farklı hafızası çok güçlü isimler bayraklar renkler gördügünü unutmuyor ama tam olarak da otizim denilemez. özel birey.

Azraxu

Kayıtlı Üye
rank
benim kuzenimde de var bu tarz belirtiler 3-4 yaşlarında ev içerisinde koşu yapmayla başladı. konuşmaya çalıştıgımızda tepki vermiyordu. çok doktora gidildi ama tam anlamıyla teşhiş konulmadı. pisikiyatri rehberlik destekleri aldı sürekli çok bir şey değişmedi hayatında şuan 10 yaşında 4. sınıfıda geçti. evet biraz farklı hafızası çok güçlü isimler bayraklar renkler gördügünü unutmuyor ama tam olarak da otizim denilemez. özel birey.
Biz konuştuğumuzda tepki veriyor cevap veriyor mu

zeynp34

Kayıtlı Üye
rank
tepki veriyor annesine babasına dedigim gibi otizim demek için yüz ifadesinden büyük ölçüde ortaya çıkıyor. bizde sadece koşma alışkanlıgı ve altına kaçırma alışkanlıkları mevcut onun dışında bir belirtisi yoktu

Azraxu

Kayıtlı Üye
rank
tepki veriyor annesine babasına dedigim gibi otizim demek için yüz ifadesinden büyük ölçüde ortaya çıkıyor. bizde sadece koşma alışkanlıgı ve altına kaçırma alışkanlıkları mevcut onun dışında bir belirtisi yoktu
Anlamıyorum artık zeki cocuklara bile otizm demeye başlandı 😔

Tüm sayfalar yüklendi.