Romatizma Belirtileri ve Tedavisi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hastalıklar kategorisinde SosyalAnne tarafından oluşturulan Romatizma Belirtileri ve Tedavisi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 370 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hastalıklar
Konu Başlığı Romatizma Belirtileri ve Tedavisi
Konbuyu başlatan SosyalAnne
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan SosyalAnne

SosyalAnne

2 Erkek 1 Kız
Test
rank
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
524
Konum
İstanbul
Romatizma, kemikleri, eklemleri, eklem çevresindeki dokuları ve hatta sinir köklerini etkileyen bütün hastalıkları adlandırmak için kullanılır. Bir başka deyişle, kaslarda ve özellikle eklemlerde kendini gösteren ağrılı hastalıkların genel adıdır.

Romatizma her yaşta görülebilen bir hastalıktır. Genel olarak Kadınlarda daha sık görülmekle birlikte bazı türleri erkeklerde daha sık görülür.
romatizma-neden-olur-150x150.jpg

Romatizma Nedenleri: Nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte kalıtımsal etkenler, cinsiyet, yaş, şişmanlık, nem, çeşitli iltihaplar, bazı ilaçlar romatizma ihtimalini arttıran etkenlerdir.

Romatizma Belirtileri: En sık görülen belirtiler eklemlerde, sırt, bel ve kalçalarda ağrı, eklemleri zor hareket ettirme, tutukluk, halsizlik, yorgunluk, şekil bozuklukları, kalp sorunlarıdır. Özellikle uzun süre hareketsiz kalındığında ağrılar ve tutukluk artar. Bu nedenle, özellikle sabahları yataktan kalmakta güçlük çekilebilir. Eklemlerde oluşan iltihaplar şişliklere de neden olabilir.

Romatizma Çeşitleri: Temel olarak iltihaplı romatizma ve iltihaplı olmayan romatizma olarak ikiye ayrılır. Bulunduğu bölgeye göre de yumuşak doku romatizması, eklem romatizması ya da iç organlarda romatizma şeklinde ayrılabileceği gibi, romatizma bu bölgelerde birlikte de görülebilir.


Romatizma Tedavisi: Bütün hastalıklarda olduğu gibi romatizmal hastalıklarda da en uygun tedavinin yapılabilmesi için erken teşhis ve tanı çok önemlidir. Çoğunlukla erken dönemde teşhisi zordur. Ama bir romotoloğun gözleminde hastalığın gidişatı gözlemlenerek doğru karara varılmalıdır. Çünkü belirli zamanlarda romatizmal hastalıklar değişiklik gösterebilmektedir. Bu yüzden teşhisi ve tanısı bazı durumlarda gecikebilmektedir. Romatizmal hastalıkların bir bölümünde hastalık müzmin bir şekilde sürebilir. Bu durumda romatizma tedavisinin uzun sürebileceği unutulmamalı ve verilen ilaçlara hekim kontrolünde devam edilmelidir.
 
Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar

Benzer konular Forum Tarih
M Gebelikle ilgili Sorum Var 15 355
E Gebelikle ilgili Sorum Var 0 333

Benzer konular

Üst