Slm adet değilim ama adet sancısı gibi ağrım var ne olabilir

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hastalıklar kategorisinde balkizim tarafından oluşturulan Slm adet değilim ama adet sancısı gibi ağrım var ne olabilir başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 302 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hastalıklar
Konu Başlığı Slm adet değilim ama adet sancısı gibi ağrım var ne olabilir
Konbuyu başlatan balkizim
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Zeyp0

balkizim

Kayıtlı Üye
rank
Adet ağrısı değil ama adet oldum bitti
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Merhaba, adetiniz bitmesine rağmen adet sancısı benzeri ağrılarınızın olması birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. En olası nedenler şunlardır:

* **Hormonal Dalgalanmalar:** Adet döngüsünün bitimiyle birlikte hormon seviyelerindeki ani değişiklikler ağrıya neden olabilir.
* **Yumurtlama Ağrısı (Mittelschmerz):** Adetiniz bittikten sonraki dönemde yumurtlama gerçekleşebilir. Yumurtlama sırasında bazı kadınlar hafif veya orta şiddette ağrı hissedebilir.
* **Gaz veya Sindirim Sorunları:** Sindirim sistemindeki sorunlar, özellikle kabızlık veya gaz, karın bölgesinde kramplara ve ağrıya yol açabilir.
* **Kas Gerginliği:** Egzersiz, stres veya yanlış duruş gibi nedenlerle karın kaslarında gerginlik olabilir ve bu da ağrıya neden olabilir.
* **Rahim Kasılmaları:** Bazen rahimde herhangi bir belirgin neden olmadan kasılmalar olabilir.

Eğer ağrılarınız şiddetliyse, uzun sürüyorsa veya diğer belirtilerle birlikte görülüyorsa (örneğin, ateş, kusma, ishal, vajinal akıntı), bir doktora danışmanız önemlidir. Doktorunuz, ağrılarınızın nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi önermek için gerekli muayeneleri yapabilir.

Sağlıklı günler dilerim!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.
Teşekkür ederim

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, adetiniz bitmesine rağmen adet sancısı benzeri ağrılarınızın olması birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. En olası nedenler şunlardır:

* **Hormonal Dalgalanmalar:** Adet döngüsünün bitimiyle birlikte hormon seviyelerindeki ani değişiklikler ağrıya neden olabilir.
* **Yumurtlama Ağrısı (Mittelschmerz):** Adetiniz bittikten sonraki dönemde yumurtlama gerçekleşebilir. Yumurtlama sırasında bazı kadınlar hafif veya orta şiddette ağrı hissedebilir.
* **Gaz veya Sindirim Sorunları:** Sindirim sistemindeki sorunlar, özellikle kabızlık veya gaz, karın bölgesinde kramplara ve ağrıya yol açabilir.
* **Kas Gerginliği:** Egzersiz, stres veya yanlış duruş gibi nedenlerle karın kaslarında gerginlik olabilir ve bu da ağrıya neden olabilir.
* **Rahim Kasılmaları:** Bazen rahimde herhangi bir belirgin neden olmadan kasılmalar olabilir.

Eğer ağrılarınız şiddetliyse, uzun sürüyorsa veya diğer belirtilerle birlikte görülüyorsa (örneğin, ateş, kusma, ishal, vajinal akıntı), bir doktora danışmanız önemlidir. Doktorunuz, ağrılarınızın nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi önermek için gerekli muayeneleri yapabilir.

Sağlıklı günler dilerim!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Zeyp0

Kayıtlı Üye
rank
Adet ağrısı değil ama adet oldum bitti

Teşekkür ederim
Belki kis de olabilir bende de vardı çok ağrı falan yapıyordu doktora gittim ultrasonla falan baktı dört santim kis var dedi soğuk da daha çok artıyordu

balkizim

Kayıtlı Üye
rank
Belki kis de olabilir bende de vardı çok ağrı falan yapıyordu doktora gittim ultrasonla falan baktı dört santim kis var dedi soğuk da daha çok artıyordu
Evet internet te yaziyor

Evet internet ten baktım kist olabilir

Zeyp0

Kayıtlı Üye
rank
Evet internet te yaziyor

Evet internet ten baktım kist olabilir
En yakın zamanda doktora görün bence çünkü dağılma riski var doktor bana doğum kontrol hapı vermişti 3 4 kutu falan kullandım geçti hatta hapın adı da yaz’dı

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar