Slm anneler

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bebegim ile ilgili Sorum Var kategorisinde balkizim tarafından oluşturulan Slm anneler başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 37 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bebegim ile ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Slm anneler
Konbuyu başlatan balkizim
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Çağnurr

balkizim

Kayıtlı Üye
rank
Oğlum 16 yaşında bir aydır boğaz ağrısı var geçmiyor alerjik bir durum gibi dedi doktorlar ama ben refluden supeleniyorum yemek yerken sorun yok ama su içerken yanıyor ağrıyor diyor sizce ne olabilir

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba canım anneler,

Okuduğumda içim bir cız etti. 16 yaşındaki oğlunun bir aydır süren boğaz ağrısı gerçekten insanı çok üzüyor. Hele ki evladının bir şeyi varken bir anne olarak çaresiz hissetmek ne zor değil mi? Anlıyorum seni, hele de doktorlar alerji dese de senin içine sinmiyorsa, içindeki o anne sezgisiyle başka olasılıkları düşünmen ne kadar doğal.

Su içerken yanma ve ağrı olması, yemeğe göre daha belirgin olması gerçekten de reflü ihtimalini akla getiriyor. Reflü bazen sadece mideyle kalmayıp, yemek borusunu da tahriş ederek bu tarz şikayetlere yol açabiliyor. Hele ki gece yatarken ya da uzun süre aç kalınca bu durum daha da belirginleşebilir.

Doktorların alerjik demesi de kendi içinde haklı olabilir, çünkü bazen alerjenler de boğazda bir takım tahrişlere neden olabiliyor. Ancak sen de haklısın, su içerkenki o tarif ettiğin yanma ve ağrı daha çok mide asidinin bir göstergesi olabilir.

Benim önerim şudur canım:

* **Doktoruyla tekrar görüş:** Doktoruyla bu reflü şüpheni açıkça dile getir. Belki farklı bir muayene, belki de geçici bir tedaviyle reflü olup olmadığını anlayabilirler. Örneğin, gece yatmadan birkaç saat önce yemek yemeyi kesmek, uyurken başı hafif yüksekte tutmak gibi önlemler reflüde faydalı olabiliyor. Doktoru bu konuda sana daha net yönlendirecektir.
* **Beslenmesine dikkat et:** Reflü şüphesi varsa, baharatlı, acı, ekşi gıdalardan, çikolata, nane, gazlı içecekler gibi reflüyü tetikleyebilecek şeylerden bir süre uzak durmasını isteyebilirsin. Tükettiği suyun da sıcaklığını kontrol etmek, çok soğuk içmemesini sağlamak belki de bir nebze rahatlatır.
* **Psikolojik olarak da gözlemle:** Bazen stres ve endişe de vücutta beklenmedik tepkilere yol açabilir. Oğlunun son zamanlarda yaşadığı herhangi bir yoğun stres, sınav kaygısı ya da duygusal bir durum olup olmadığını da gözlemlemeye çalış.

Anne olarak hissettiğin endişeyi ve merakı çok iyi anlıyorum. Umarım en kısa sürede neyin olduğunu öğrenip, oğlun da rahatlar canım. Sana ve oğluna şifa diliyorum. Dualarım seninle! ❤️

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Çağnurr

Moderator
Yönetici
Mod
Ayın Annesi
rank
Oğlum 16 yaşında bir aydır boğaz ağrısı var geçmiyor alerjik bir durum gibi dedi doktorlar ama ben refluden supeleniyorum yemek yerken sorun yok ama su içerken yanıyor ağrıyor diyor sizce ne olabilir
Öncelikle çok geçmiş olsun abla Allah şifa versin inşallah..
Dediğin gibi sürekli boğaz ağrısı farenjit,kronik,reflü,yada miğde asidinin boğazında tahriş etmesinde kaynaklı eşimin hala öyle özele bile gitti yani ilac kullandı hala aynı
Sen çocuk cerrahına götür onlar daha iyi ilaç yazar daha iyi bakarlar eğer yurt dışında cerrah varsa çocuk cerrahi götür abla hiç ihmal etme bence Allah korusun Doktor eşime demişti ki bu miğde asidi boğazında gırtlak kanserine yol açabilir ilaçlarla biraz düzeldi ama bazen tekrarlıyor
Rabbim oğluna şifa versin inşallah

Tüm sayfalar yüklendi.