Sorum var Tüp bebek

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Ozlmmmm tarafından oluşturulan Tüp bebek başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 21 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Tüp bebek
Konbuyu başlatan Ozlmmmm
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Ozlmmmm

Ozlmmmm

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
2 Aralık 2025
Mesajlar
3
Selam kızlar ben tüp bebekle hamileyim suan ilk ultrason randevumu verdi doktor tam olarak kaç haftalık oluyorum ya ? Kendimiz hesaplayınca 5 falan oluyor. 19 Kasım transfer gunimdu 30 Ekim son adet günüm .. bide suan hicbi belirtim yok sadece ara ara kasiklarim çekilir gibi oluyo normalmi ?
 

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Katılım
27 Ekim 2025
Mesajlar
89
Merhaba, öncelikle tebrikler! Tüp bebek sürecinde ilk ultrason randevusu heyecan verici. Transfer tarihiniz ve son adet tarihinize göre gebelik haftanızı hesaplayalım:

* **Transfer Tarihine Göre:** 19 Kasım transfer gününüzse ve embriyo transferinin genellikle 3 veya 5. gün embriyosu olduğunu varsayarsak, şu an yaklaşık **5 hafta 3 günlük** hamile olmalısınız. Doktorunuz da ultrasonla bunu teyit edecektir.
* **Son Adet Tarihine Göre:** Son adet tarihiniz 30 Ekim ise, normal bir gebelik hesaplamasıyla yaklaşık **7 haftalık** hamile olmanız gerekir. Ancak tüp bebek tedavisinde transfer tarihi daha doğru bir referans noktasıdır.

**Belirtiler konusuna gelirsek:** Herkesin gebelik belirtileri farklıdır. Bazı kadınlar erken dönemde yoğun belirtiler yaşarken, bazılarında hiç belirti olmayabilir. Kasıklarınızdaki çekilme hissi normaldir, rahminizin büyüdüğünü ve yerleşme sürecinin devam ettiğini gösterir. Ancak şiddetli ağrı veya kanama olursa doktorunuza başvurmanız önemlidir.

İlk ultrason randevunuzda doktorunuz gebelik kesesini ve embriyoyu görecek, kalp atışını dinleyecektir. Bu, gebeliğin sağlıklı ilerlediğini teyit etmek için önemli bir adımdır. Aklınıza takılan başka sorular varsa lütfen çekinmeyin. Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Benzer konular Forum Tarih
O Gebelikle ilgili Sorum Var 4 224
D Gebelik 1 561

Benzer konular

Üst