Yerleşme kanaması olabilir mi RESİMLİ !!(kusura bakmayın)

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamilelik Belirtileri kategorisinde ezgiyilllmz tarafından oluşturulan Yerleşme kanaması olabilir mi RESİMLİ !!(kusura bakmayın) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 50 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamilelik Belirtileri
Konu Başlığı Yerleşme kanaması olabilir mi RESİMLİ !!(kusura bakmayın)
Konbuyu başlatan ezgiyilllmz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ezgiyilllmz

ezgiyilllmz

Kayıtlı Üye
rank
ben pcos hastayim kistim var 3.5cm tedavi ve koruma amacli doktorumla Yazz adinda dogum kontrol hapina basladik 18 Kasım da regl oldum ve 4.ayim hapimda daha sonrasında 25 Kasımda grip enfeksiyon sebebiyle aksef adında antibiyotige başladım 28 ve 29 kasimda eşimle ilişkiye girdik ve ek koruma kullanmadık sonrasında fark ettiğimde bazı antibiyotiklerin doğum kontrol haplarinin etkisini azalttığını öğrendim sanırım aksef bu gruba girmiyor ama yine de ek koruma öneriyorlar 3 gün önce aksef antibiyotik bitti ve tuvalete gittiğimde peçete de hafif bi lekelenme görür gibi oldum ama tekrar sildiğim de peçete de yoktu o yüzden yanlış gördüm diye düşündüm ertesi gün tekrar tuvaletteyken peçetede kahverengimsi akıntı gördüm sonra tekrar sildigimde akıntı yoktu bunun üzerine günlük ped taktim ve günlük pette ilk başta hiçbir belirti yokken 3 4 saat sonra 2 3 tane mercimek kadar topaklanmıs kahverengi koyu bi akıntı vardı peçete de aynısını gördüm ertesi gün hafif akintim kahvrengiydi ve bugun en son gunluk pedimde bu görüntüyü gördüm hamile olabilir miyim yoksa haptan kaynaklı ara kanama mı reglime en az 5 gün var

Ekli dosyalar

• 20251208_183417.jpg
    20251208_183417.jpg
    947.2 KB · Görüntüleme: 12

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, PCOS hastası olmanız, doğum kontrol hapı kullanmanız ve antibiyotik kullanmanız nedeniyle yaşadığınız lekelenme/kanama çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

**Olası Nedenler:**

* **Doğum Kontrol Hapı Yan Etkisi:** Yazz gibi doğum kontrol hapları, özellikle ilk aylarda veya farklı bir hapa geçişte lekelenme veya ara kanamalara neden olabilir.
* **Antibiyotik Etkileşimi:** Aksef'in doğum kontrol hapının etkisini azaltıp azaltmadığı tartışmalı olsa da, bazı antibiyotikler hapın etkinliğini azaltabilir. Bu durumda hamile kalma olasılığı artabilir.
* **Yerleşme Kanaması:** İlişkiden sonraki günlerde yaşanan lekelenme yerleşme kanaması olabilir. Ancak yerleşme kanaması her zaman görülmeyebilir ve genellikle çok hafif bir kanamadır.
* **Hormonal Değişiklikler:** PCOS nedeniyle hormonal dengesizlikleriniz varsa bu da lekelenmeye neden olabilir.

**Ne Yapmalısınız?**

* **Hamilelik Testi Yapın:** En kesin sonuç için adetinizin gecikmesini bekleyin ve bir hamilelik testi yapın. Erken dönemde kanda yapılan testler daha güvenilir sonuç verebilir.
* **Doktorunuza Danışın:** Durumu doktorunuzla paylaşın. Doktorunuz, kullandığınız ilaçlar ve tıbbi geçmişiniz göz önüne alarak size en doğru bilgiyi verecek ve gerekirse muayene edecektir.

**Ek Bilgi:**

* Doğum kontrol hapı kullanırken antibiyotik kullanmanız gerektiğinde doktorunuza danışarak ek korunma yöntemleri hakkında bilgi alın.
* Stres, beslenme değişiklikleri ve diğer faktörler de adet düzenini etkileyebilir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Sağlıklı günler dilerim!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Tüm sayfalar yüklendi.