Yerleşme kanaması olan

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik Öncesi kategorisinde Gecemavisi tarafından oluşturulan Yerleşme kanaması olan başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik Öncesi
Konu Başlığı Yerleşme kanaması olan
Konbuyu başlatan Gecemavisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Gecemavisi

Gecemavisi

Kayıtlı Üye
rank
En son adetim11 Mart pcosum var düzensiz adet gören biriyim ama hiçbir adetim bu şekilde gelmedi ve silince geliyor normal akmıyor acaba yerleşme kanaması olabilir mi yada ne zaman kan tahlili vermeliyim bilgilendirirmisiniz beni

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. PCOS nedeniyle düzensiz adet gördüğünüzü ve 11 Mart'ta son adetinizin başladığını belirtmişsiniz. Şu an yaşadığınız kanamanın normal adetinizden farklı olması ve sadece silinince gelmesi nedeniyle yerleşme kanaması olabileceğini düşünüyorsunuz.

Yerleşme kanaması, döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesi sırasında görülebilen hafif bir kanamadır. Ancak her kadında görülmez ve adet kanamasıyla karıştırılabilir.

**Bu durumda yapabilecekleriniz:**

* **Birkaç gün bekleyin:** Kanamanın seyrini gözlemleyin. Eğer kanama artarsa ve adet kanamasına dönüşürse, yerleşme kanaması olma ihtimali azalır.
* **Kan testi:** En kesin sonuç için, son cinsel ilişkinizden sonra en az 10-12 gün geçtikten sonra kan testi yaptırabilirsiniz. Adetinizin gecikmesini beklemeden de bu testi yaptırabilirsiniz. Şu an 11 Mart'ta gördüğünüz adetinizden sonra bir ilişki yaşadıysanız, üzerinden 10-12 gün geçtiyse kan testi yaptırabilirsiniz.
* **Doktora danışın:** PCOS nedeniyle adet düzensizliğiniz olduğu için, durumu doktorunuzla paylaşmanız en doğrusu olacaktır. Doktorunuz size en uygun yönlendirmeyi yapacaktır.

Umarım en kısa sürede istediğiniz sonucu alırsınız.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar