23.Hafta Gebelikte En Çok Sorulan Sorular

0 Comments


23.Hafta Gebelikte En Çok Sorulan Sorular

23 haftalık gebelikte doğum olur mu?

Sağlıklı bir gebelik 40 hafta sürer. Gebeliğin 20. haftasından sonra ve 37. haftasından önce gerçekleşen doğumlar ise erken doğum olarak kabul edilir. Farklı bir deyişle hamileliğin 37. haftasından önce gerçekleşen doğumla dünyaya gelen bebekler prematüre bebek olarak tanımlanır.

Bebeğin aşağıda olması erken doğuma neden olur mu?

Nadiren de çok aşağıda yerleşir ve rahim ağzını kısmen ya da tamamen kapatarak, gebelikte ciddi kanamalara, erken doğuma ve normal doğumun gerçekleşememesine sebep olabilir.

23 haftalık gebelikte anne karnının büyüklüğü

23 haftalık bebek anne karnında avuç içine sığacak büyüklüktedir. Ortalama 500 gram olan 23 haftalık bebek, yaklaşık olarak yetişkin bir şeftali ya da mango büyüklüğündedir. Bu dönemde bebeğin boyu ise 29 cm dolaylarındadır.

23 haftalık gebelikte sık idrara çıkma

23 Haftalık Gebelikte Sık İdrara ÇıkmaHatta bazı durumlarda anne adayları idrar kaçırma gibi sorunlarla da karşılaşabilir. Bu gibi durumlarda sıvı alımını azaltmamak önemlidir. İdrar kaçırmayı önlemek için pelvik taban egzersizleri yapmak etkili olabilir.

23 haftalık gebelikte sağ kasık ağrısı

Bu dönemde anne adayı hamileliğe daha çok alışmış, kendisinde olan gelişmeleri ve farklılaşmaları kanıksamıştır. 23 haftalık gebelikte kasık ağrısı şikâyeti yaygın olarak görülse de mide bulantılarının azaldığına şahit olabilirsiniz. Bunun yanında vücuttaki hızlı fiziksel değişimlere hazırlıklı olmalısınız.

23 haftalık gebelikte su gibi akıntı

20. HAFTADAN SONRA SU GİBİ AKINTI VARSA DİKKAT. Hamileliğin ileriki dönemlerinde akıntı olarak düşünülen sıvı, suların erken gelmesi sonucunda boşalmaya devam eden amniyon sıvısı da olabilir. Bu nedenle, özellikle 20. haftadan sonra su gibi bir akıntı söz konusu ise, amniyon sıvısı olup olmadığının incelenmesi gerekir

23 haftalık gebelikte bebeğin aşağıda olması

23 hafta gebelik süresinde bebeğin aşağıda olması vajina girişinde bir baskı hissedilmesine neden olabilir. Bebeğin aşağıda olması her zaman tehlikeli bir durum değildir ve bir anne adayı için endişe kaynağı olmamalıdır.

23 haftalık hamileyim bebeğim hareket etmiyor

Evet, 23 haftalık anne karnındaki bebek hareketleri hissedilmektedir. Bebeğinizin kasları düzensizdir. Bu sebeple bazı günler hareketleri hissederken bazı günler de hissedemeyebilirsiniz. Hemen endişelenmenize gerek yoktur ancak durum uzun sürerse doktorunuza başvurabilirsiniz

23 hafta kaç kilo aldınız?

23 haftalık hamilelikte anne adayları genelde olarak 5,5-6,8 kg arasında kilo almaktadır. Bu kilo alımı her kadına göre değişiklik göstermektedir. Eğer bu kilodan az veya fazla aldıysanız doktorunuza başvurarak bir problem olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

23 haftalık hamilelik kaç aylık oluyor

23. hafta gün olarak hesaplandığında tam olarak 161 güne tekabül eder. Bu süre ise sizin 5 ay ve 1-2 haftalık hamile olduğunuzu gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir