9.Hafta Gebelikte En Çok Sorulan Sorular

0 Comments


9.Hafta Gebelikte En Çok Sorulan Sorular

9 haftalık gebelikte kalp atışı duyulur mu?

9 haftalık anne karnındaki bebeğin kalp atışları genel olarak duyulmaktadır ancak 9. haftada kalp atışı duyulmazsa hemen endişelenmemelisiniz. Birkaç hafta daha bekleyebilirsiniz. Hamileliğinizin ilerleyen haftalarında da bebeğin kalp atışı duyulmaz ise bebeğin anne karnında öldüğü düşünülmektedir.

9 haftalık gebelikte annede neler olur?

9 hafta gebelik esnasında mide bulantılarınız, kronik yorgunluk ve sık sık idrara çıkma durumunuz devam eder. Giderek büyüyen rahim, idrar torbasına (mesane) baskı yaptıkça sık sık idrara çıkmak isteyebilirsiniz. 9 hafta gebelik belirtileri arasında kasık ağrısı da yaşanabilir.

9 haftalık gebelikte karın büyür mü?

Uzmanlara göre ilk kez anne olacak olan kadınlar gebeliğinin 11. Haftasından itibaren karnında büyüme gözlenir

9 haftalık gebelikte nasıl yatmalı?

En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır.

9 haftada belirtiler azalır mı?

Evet, mide bulantılarınız, açlık ve kusma hâliniz devam ediyor olabilir ama hiç endişe etmenize gerek yok. Bunlar 9 haftalık gebelik belirtileri olarak bilinen ve minik bebeğiniz bu dönemde biraz sabırsız ve kıpır kıpır olmasından kaynaklanan durumlar.

9 haftalık gebelikte nelere dikkat edilmeli?

9 hafta hamileliklerde görülen pembe akıntı, kanama ve kahverengi lekelenme düşük riski açısından oldukça önemlidir. Hamilelik evresinde görülen kanama anne adaylarında paniğe neden olabilmektedir. Kanama ve kahverengi lekelenmelere bu haftada dikkat edilmelidir.

9 haftalık gebelik idrar testinde çıkar mı?

Bu bağlamda HCG önce kanda, ardından idrarda tespit edilebilir. Yani gebelik durumunu kan testiyle belirleyebilmek için döllenmenin ardından en az 4 günlük süre geçmeli, idrarda gebeliği görebilmek içinse ortalama 10-12 günlük bir süreye ihtiyaç duyulmaktadır

9 haftalık gebelikte karın ağrısı olur mu?

Bebeğin ilk görüşte karnından belli olması için henüz çok erken. Rahim kasık kemiğinin arka kısmında korumalı bir şekilde duruyor ve bebek 12 haftalık olana kadar pek de belirgin bir şekilde görünmeyebilir. Ara sıra kramplar hissedebilirsin ve karnın alt bölgesinde ağrılar meydana gelebilir.

9 haftalık gebelikte gaz neden olur?

Hamilelikte gaz problemi; hamilelik hormonuna (progesteron) bağlı olarak sindirim sistemindeki değişiklikten ve genişleyen rahmin bağırsaklara ve mideye yaptığı baskıdan kaynaklanır. Hatta karın içinde artan basınç nedeniyle bazen istemsiz gaz çıkışına da neden olabilir.

Gebelikte cinsel ilişki nasıl olmalı?

Hamilelikte cinsellik son derece normal ve pek çok çift için güvenlidir. Annede erken doğum riski, plasentanın aşağı yerleşmesine bağlı kanamalar, plasentasal sorunlar ya da tekrarlayan düşük geçmişi gibi sorunlar bulunmuyor ise cinsel ilişki bebeğe karşı bir tehlike arz etmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir