Gebelikte Cinsellik

0 Comments


Gebelikte cinsel istek artışına rağmen cinsel ilişkinin rahim ağzının açılmasını kolaylaştıracağı ve erken doğuma neden olacağı ,damarların açılıp kanayacağı ,erkek cinsel organının bebeğe zarar vereceği düşünülerek cinsellikten kaçınılır.
> Cinsel ilişkide orgazm oksitosin salgılanmasına neden olsa da erken doğuma sebep olmaz. Hatta bazı çalışmalar ilişkide orgazm sırasında çocuk hareketleri ve kalp hızında düzenli artışlar saptamışlardır.
> Hamilelikte cinsel ilişki bebeğe zarar vermez, erkek cinsel organının bebekle fiziksel bir teması olması tıbben mümkün değildir ve cinsel birliktelik-seks çocukta bir sakatlığa (inanılan batıl inançların aksine) sebep olmaz.


gebeliktakibimreklam


> Gebelikte ayrıca rahim ağzı kanalındaki salgının koyulaşması ile oluşan tıkaç bakterilerin ve sperminim rahim içine girmesini engelleyen bir bariyerdir.
> Gebeliğin ilk 3 ayında genelde halsizlik, uykuya meyil, bulantı-kusma cinselliğe ilgi azalmasına yol açar.İkinci 3 ayda cinselliğe ilgi artarken, son 3 ayda cinsel haz kalitesinde artma olduğu halde büyümüş karnın getirdiği hareket kısıtlılığı ve endişeler cinsel ilgide azalma yaratır.


Hamilelikte Cinsel İlişki Yasağı;

> Düşük tehlikesi varlığı
> Sebebi açıklanamayan vajinal kanama
> Gebelik kesesinin erken açıldığı, suların erken gelmesi durumu
> Plasenta previa
> Erken doğum tehlikesi
> Partnerin cinsel temasla bulaşan hastalık taşıyıcısı olması
> Gebede aktif kondilom – HPV lezyonlarının varlığı
> Çoğul gebeliklerde son 3 ay
> Tekil gebeliklerde son 1 ay

Gebelikte Cinsellik İçin Dikkat!

> Yasak olduğu durumlarda ilişkiye girmemek gerekir.
> Cinsel ilişki sonrası az da kanama olsa doktorunuzun haberdar edilmesi gerekir.
> Gebelikte cinsel ilişki sayısında kısıtlama yoktur. Fakat aşırıya kaçmamak gerekir. İlişki sırasında karın ve rahim fazla zorlanmamalıdır.
> Kimyasal kayganlaştırıcılar kullanılmamalıdır.
> Meme uçlarının fazla uyarılması oksitosin ismindeki hormonu salgılatıp erken doğuma sebep olabilmektedir.Meme uçlarındaki hassasiyete dikkat etmek gerekir.
> Spermin içindeki prostaglandin ismindeki bir madde rahim ağzını uyarıp rahim kasılmalarına sebep olabilmektedir. İlişkide spermin vagina içine akmasına engel olmak gerekebilir.Prezervatif veya geri çekme metodu kullanılabilir.
> Prezervatif aşırı esanslı olmamalı ve kimyasal maddeler içermemelidir. Normal basit prezervatifler tercih edilmelidir.
> Gebelikte seks için önerilen cinsel pozisyonlarda ilişkiye girmeye özen gösterilmelidir.

Etiketler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir