19.haftada böbrek taşı düşürme

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde Kad3r tarafından oluşturulan 19.haftada böbrek taşı düşürme başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 278 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı 19.haftada böbrek taşı düşürme
Konbuyu başlatan Kad3r
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Mervercan

Kad3r

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba herkese,

19 haftalık gebeyim. 2 gündür sağ belimde şiddetli bıçak gibi ağrım vardı. Kontrole gittim. Sağ böbreğimde genişleme olduğunu, taş veya kas spazmı olabileceğini söyledi doktorum. Bebeğin haftasına göre sağlıklı olduğunu söyledi. Ürolojiye yönlendirdi. Ürolojide ultrasyında 5-6 mm taş olduğu görüldü. Taşın kendi kendine düşmesini beklicez bir süre. Düşmezse kapalı stent ile taşı düşüreceklerini söyledi doktor. Bu durumu aranızda yaşayan var mı? Taşın düşmesi için önerisi olan var mı?

Zeynp

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba herkese,

19 haftalık gebeyim. 2 gündür sağ belimde şiddetli bıçak gibi ağrım vardı. Kontrole gittim. Sağ böbreğimde genişleme olduğunu, taş veya kas spazmı olabileceğini söyledi doktorum. Bebeğin haftasına göre sağlıklı olduğunu söyledi. Ürolojiye yönlendirdi. Ürolojide ultrasyında 5-6 mm taş olduğu görüldü. Taşın kendi kendine düşmesini beklicez bir süre. Düşmezse kapalı stent ile taşı düşüreceklerini söyledi doktor. Bu durumu aranızda yaşayan var mı? Taşın düşmesi için önerisi olan var mı?
5 mm ve altını bol bol su içerek düşürüle bilir ve bi tanıdıktan duydum hamda taşını düşürmüş ama gebe oldugun için hamam tehlikeli birde şöyle bişi diyim anneminde safra kesesinde taş var birde çamurlaşma olmuş 3 ay da bir stent değiştiriyor bu ikinci değiştirmesi ve çok ağrısı oluyor stent taktığı zaman tabi bünyeden bünyeye de fark var ama çok zorda kalmadıkca stent takma doğal yollarla bol bol yürüyüş su içerek egzersiz yapark düşürmeye çalış derim

Mervercan

👑Yuşa Han👑
Yönetici
Mod
rank
Bende kum döküyorum tıkanma yapmadığı sürece sorun yok dedi doktorum bol bol su tüket

Bebeğin Tahmini Doğum Tarihi: 2025-07-30
Gebeliğinizin 22. Haftasındasınız.
Bebeğiniz yaklaşık kabak büyüklüğünde.
Bebeğimiz yeni doğanın minik kopyası halini aldı. gözler oluştu fakat iris hala siyah pigment halinde. ince tüyler (laguna) cildi kaplar. pankreas hormon üretimine başlar. Cilt değişiklikleriniz artmaya devam eder. kalça, karın ve gögüste sellülitler oluşmaya
başlar. kaşıntı olabilir. nemlendirici kremler kullanılabilir.
Bebeğinizin boyu yaklaşık 29 cm ağırlıgı 470 gr :)
İmza alanınıza hesaplama eklemek için tıklayınız
Tüm sayfalar yüklendi.