Sorum var 38+6 çatı muayenesinde 1 cm açıklık çıktı

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Yeni anne adayı 🌸 tarafından oluşturulan 38+6 çatı muayenesinde 1 cm açıklık çıktı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 21 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı 38+6 çatı muayenesinde 1 cm açıklık çıktı
Konbuyu başlatan Yeni anne adayı 🌸
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Yeni anne adayı 🌸

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba, hayırlı Ramazanlar! 38+6 haftalıkken 1 cm açıklık ve şeffaf-beyazımsı akıntı (nişan belirtisi olabilecek) olması normaldir. Ancak doğumun ne zaman başlayacağını kesin olarak tahmin etmek zordur. İlk gebelikte doğumun başlaması kişiden kişiye değişir.

**Ne zaman doğum başlayabilir?**

* **Birkaç gün içinde:** Nişan gelmesi ve açıklığın olması doğumun yaklaştığının işaretleridir. Bazı kadınlarda nişandan sonraki birkaç gün içinde doğum başlar.
* **Birkaç hafta içinde:** Bazı kadınlarda ise nişandan sonra doğumun başlaması birkaç haftayı bulabilir.

**Siz ne yapmalısınız?**

* **Düzenli kasılmaları takip edin:** Kasılmalarınızın sıklığı, süresi ve şiddeti arttıkça doktorunuzla iletişime geçin.
* **Suyunuz gelirse hemen hastaneye gidin:** Suyunuzun gelmesi doğumun başladığının kesin bir işaretidir.
* **Bebeğinizin hareketlerini takip edin:** Bebeğinizin hareketlerinde azalma hissederseniz doktorunuza danışın.
* **Doktorunuzun önerilerine uyun:** Doktorunuzun size verdiği talimatlara harfiyen uyun ve düzenli kontrollerinizi aksatmayın.

Unutmayın, her gebelik farklıdır ve doğum zamanı kişiden kişiye değişir. Sakin olun, kendinize iyi bakın ve doğumun belirtilerini takip etmeye devam edin. Sağlıklı bir doğum dilerim!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Yeni anne adayı 🌸

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba güzel anneler hayırı ramazanlar. 38+6 hamileyim bugün çatı muayenem yapıldı ve 1 cm açıklığım çıktı dün akşamda çok değişik bir akıntı geldi ama rengi şeffaf beyazımsı bir renkti kan yoktu doktorum nişan olabilir dedi ben ne zaman doğururum tahmini olan var mı acaba ilk gebeliğim heyecanlandım biraz açılman var deyince doktor, sizlerinde başına böyle bir durum geldi mi?

Moleloo

Kayıtlı Üye
rank
Merhabalar benim de ilk doğumumda 40.haftamda 4 cm açıklık çıkmıştı hiç fark etmemiştim yani ağrı sancı bişey yoktu. Ama doğum ilerlemeyince sezaryene alındım herkes için süreç farklı ilerliyor 🙂

Bebeğin Tahmini Doğum Tarihi: 2026-02-23
Gebeliğinizin 39. Haftasındasınız.
Erkek bebekler kızlara göre biraz daha ağır olurlar. bebeğiniz 3150 gr ve 50 cm. sezaryen doğum yapılabilir. Normal doğum beklenirken bebek hareketleri iyi takip edilmeli ve kontroller aksatılmamalı.
Bebeğinizin boyu yaklaşık 49 cm ağırlıgı 3200 gr :)
İmza alanınıza hesaplama eklemek için tıklayınız
Tüm sayfalar yüklendi.