Bizdede kovaya 40 tas atılır bide altın atılır dualarla yıkanır sonra kalan suyu çoğaltıp annede 40 tas su doker biter bizim genel olarak geleneklerimizde yeni gelin ve yeni doğan bebek ilk kez gittigi bir evden eli boş çıkmaz geline patik para yazma lif o an ne varsa verilir bebegede yumurta para kıyafet çorap gibi seyler verilir
Vallahi canım ben oğlumda kendim yikandim abdest aldım bebek yıkandı abdest aldırdım o kadar adetleri bilmiyorum ama ben küçükken bı komşumuz bebeğiyle gelmişti annemler bebeğe para koymuştu ve yumurta vermişlerdi bereketli kısmet li olsun diye
Kızlar kırk uçurmak yöreden yöreye değişiyormuş bizler annelerimiz suya biraz tuz şeker atar tadı tuzu yerinde olsun hayatının diye kırk taş su dokerler subasagiy boy yukarı derler biter googleden baktım kırk annesi secilirmis suya altın gül yaprağı nazar boncuğu bozuk para atılirmis önce anne sonra bebek banyosu korkar taş su dökerek subasagi boy yukarı denirmis temiz yeni kıyafet giyinip Yedi kapı gezermis her gitti gi ev den bir hediye alırmış mesela un saçları un gibi beyaz ömrü uzun olsun Muş yumurta sağlıklı olsun Muş tuz şeker gibi şeyler verirmiş ev sahipleri yedi kapıya gider kirk ucurmayi tamamlarmis herşey tamamda yedi kapı gezmek hiç benlik değil
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Kirkar tas su dokerlermis su aşağı boy yukarı klavye kendince düzeltmiş
Kirkar tas su dokerlermis su aşağı boy yukarı klavye kendince düzeltmiş
Ben suya 40 taş kendi yuzuqumu koydum kuşum ayet-el kürsi nas Felak 3 kulhü 1 elham okudum önce kızımı sonra kendimi kirkladim. Oqlumdada aynısını yapmstim
Ben suya 40 taş kendi yuzuqumu koydum kuşum ayet-el kürsi nas Felak 3 kulhü 1 elham okudum önce kızımı sonra kendimi kirkladim. Oqlumdada aynısını yapmstim
Nette okudum ayak değmeyen yerden kırk taş toplayın diyor o nedemek ki taşın manası nedir iki oğlum dada altın tuz ekmek buğday tepsiye koyduk suyuna altın tuz attık öyle yaptık merak ettim kimler nasıl yapiyo
Nette okudum ayak değmeyen yerden kırk taş toplayın diyor o nedemek ki taşın manası nedir iki oğlum dada altın tuz ekmek buğday tepsiye koyduk suyuna altın tuz attık öyle yaptık merak ettim kimler nasıl yapiyo
Walla annem kaynanam bu şekil dediler ben dedqm qibi yaptım kuşum ayak basilmdik ws denilmedi bana mantqi ne bilmiyorum. Erzurmda da buqday atilirms 40 tane komşum öyle yapalım dedi ben kendi adetimze qore yaptım
Walla annem kaynanam bu şekil dediler ben dedqm qibi yaptım kuşum ayak basilmdik ws denilmedi bana mantqi ne bilmiyorum. Erzurmda da buqday atilirms 40 tane komşum öyle yapalım dedi ben kendi adetimze qore yaptım