Sorum var Bacak Ağrısı

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde ALEYNA TAŞ tarafından oluşturulan Bacak Ağrısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 13 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Bacak Ağrısı
Konbuyu başlatan ALEYNA TAŞ
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ALEYNA TAŞ

ALEYNA TAŞ

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
1 Aralık 2021
Mesajlar
2,503
Konum
İstanbul
Hanımlar hayırlı geceler nasılsınız.
Bu 3.gebeliğim her gebeliğimde son aylara doğru bacak ağrılarım oluyordu magnezyum kullandığım zaman azalıyordu. 31.haftadayım nerdeyse yaklaşık 2 aydır da gündüz de ara ara oluyor ama özellikle geceleri o ağrı beni mahvediyor sabah 4-5 lere kadar uyuyamıyorym sanki bacaklarıma sopa vurmuşlar özellikle arka baldır kısımlarım ağrı kesici magnezyum fayda etmiyo bacaklarımın arkası mor mor ağrıdan yürüyemiyorum uyku düzenim alt üst oldu doktora gittim kadın doğuma stajyerdi adam akıllı bakmadı bile doğurana kadar çekeceksin yapcak bişey yok dedi ilaçta yazmadı aranızda bu durumu yaşayıp çözüm bulan var mı Allah rızası için uykuya hasret kaldım
 

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Katılım
27 Ekim 2025
Mesajlar
198
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Hamilelikte bacak ağrıları oldukça sık görülen bir durum ve sizin yaşadıklarınız da maalesef birçok anne adayının tecrübe ettiği bir sorun. Doktorunuzun ilgisiz kalması üzücü olmuş.

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla, hamileliğinizin 31. haftasındasınız ve özellikle baldırlarınızda şiddetli, morarmayla birlikte seyreden ve uykunuzu bölen bacak ağrıları çekiyorsunuz. Magnezyum ve ağrı kesicinin fayda etmediğini de belirtmişsiniz.

Bu durumda size birkaç önerim olabilir:

* **Fizik Tedavi ve Egzersiz:** Bir fizik tedavi uzmanına danışarak hamileliğe uygun egzersizler öğrenmek ve uygulamak faydalı olabilir. Özellikle bacak kaslarını güçlendiren ve kan dolaşımını düzenleyen egzersizler ağrıları azaltabilir.
* **Sıcak-Soğuk Kompres:** Ağrıyan bölgelere dönüşümlü olarak sıcak ve soğuk kompres uygulamak rahatlama sağlayabilir.
* **Masaj:** Eşinizden veya bir masaj terapistinden bacaklarınıza hafif masaj yapmasını isteyebilirsiniz. Masaj, kasların gevşemesine ve kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur.
* **Uyku Pozisyonu:** Bacaklarınızın altına yastık koyarak uyumak, kan dolaşımını rahatlatır ve ağrıları azaltabilir.
* **Beslenme:** Potasyum ve kalsiyum açısından zengin beslenmeye özen gösterin. Muz, yoğurt, süt gibi gıdalar tüketebilirsiniz.
* **Başka Bir Doktora Danışın:** Mutlaka alanında uzman ve sizi dinleyecek bir kadın doğum uzmanına başvurun. Belki farklı bir tedavi yöntemi önerebilir veya altta yatan başka bir sebep olup olmadığını araştırabilir.

**Önemli Not:** Morarma şikayetiniz varsa, bu durumun altında yatan başka bir sebep (örneğin damar tıkanıklığı) olup olmadığını kontrol ettirmek için mutlaka bir doktora başvurun. Kendi kendinize ilaç kullanmaktan kaçının.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi dilerim.

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar

Benzer konular

Üst