Sorum var Bebeğim uyanmıyor

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde hülya izsüren tarafından oluşturulan Bebeğim uyanmıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 685 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 3 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Bebeğim uyanmıyor
Konbuyu başlatan hülya izsüren
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AYŞENUR🦋

Rabia ilknur

Kayıtlı Üye
rank
Merhaba hanımlar yeni doğum yaptım kızım daha bir kaç günlük , bu gün gündüz vakti hiç uyanmadı bu durum normal mi? Uyandırmaya çalıştım ağlayıp tekrar yattı
Sen onları dinleme onlar belli ki senin evladını sevmiyolar, cahil insanlara kulaklarini KAP'a mutlaka bebeğini sadece kendin büyüt. Durmadan emzir yenidoğan sarılığı denen hastalık var dikkat et. evladının sadece sana ihtiyacı var.

F

Fmerve

Guest
Aç olsa kalkardı diyorlar izin vermiyorlar uyandırmama
Ayy sakın kimseyi dinleme 7aylık tecrübe ile konuşuyorum benim bebeğim de aynı böyleydi kaç günlük tam bebeğin bebek sarılık olur cünlesi yanlış her bebek sarılıkla doğar ona çok dikkat et bebeğini sürekli emzir iki saate bir diyorlar ama bebek memede en az on beş dk yirmi dk kalmaz zorunda yoksa bebek aç kalır. Sarılığı ilerler bu defa ışın almak zorunda kalırsın ben mama vermem emzidecem dıyordum başıma vurdum verseydım dıye eğer sütün az geliyorsa bebeğinin doydugundan emin değilsen mutlaka az bişe mama vermelisin kaşıkla ver ki bu defa biberona alışmasın bebek kendını toparlayana kadar bunu yap canım yoksa çok kötü olur Allah korusun bebeğin aç olduğu için uyanmıyor sen onun doydugunu düşünüyorsun ama halbuki kan şekeri düşüyor sakın kimseyi dinleme bebeğini emzir dk başıı bebek yeni doğmuş ağlayarak meme isteyemez şuan

F

Fmerve

Guest
Merhaba hanımlar yeni doğum yaptım kızım daha bir kaç günlük , bu gün gündüz vakti hiç uyanmadı bu durum normal mi? Uyandırmaya çalıştım ağlayıp tekrar yattı
Bebeğinin vücudunu gözlerini iyi kontrol et sarılık varmı dıye sarılık değeri 15 geçmemeli 20 olmamalı eğer az da olsa sarılık varsa hemen doktora gitmek zorundasın her bebek canlı sarılıkla doğar benim kızımın uzamış sarılığı oluştu tam üç ay boyunca dört aylık olana kadar hastanelefe git gel yaptık bebeğini sürekli emzir kimseyi dinleme henüz yeni doğmuş bebek uyanma kavramı yok onda en az 15, 20dk memede durmalı eğer azcık sarılık varsa mutlaka mama ver ben vermedim öyle pişmanım ki çocuk bu kadar çekmezdi en son bir hafta hastanege yattı kızım antibiyotik tedavısı aldı öyle sarılığı geçti buna cok dikkat etmek zorundasın sürekli emzir ağzına bir kaç damlada gitse yeter ayapının ağtına vur örneğin 40'n cıksın rahat edeceksın az sabır et güzel anne rabbim bağışlasın

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
Bebeğinin vücudunu gözlerini iyi kontrol et sarılık varmı dıye sarılık değeri 15 geçmemeli 20 olmamalı eğer az da olsa sarılık varsa hemen doktora gitmek zorundasın her bebek canlı sarılıkla doğar benim kızımın uzamış sarılığı oluştu tam üç ay boyunca dört aylık olana kadar hastanelefe git gel yaptık bebeğini sürekli emzir kimseyi dinleme henüz yeni doğmuş bebek uyanma kavramı yok onda en az 15, 20dk memede durmalı eğer azcık sarılık varsa mutlaka mama ver ben vermedim öyle pişmanım ki çocuk bu kadar çekmezdi en son bir hafta hastanege yattı kızım antibiyotik tedavısı aldı öyle sarılığı geçti buna cok dikkat etmek zorundasın sürekli emzir ağzına bir kaç damlada gitse yeter ayapının ağtına vur örneğin 40'n cıksın rahat edeceksın az sabır et güzel anne rabbim bağışlasın
Uzamış sarılık geçiren kızınız mama dahi verseniz o uzamış sarılık geçmeyecekti. Tecrübe ile sabit çocuk antibiyotik slınca düzeldi ise yüksek ihtimalle uzamış sarılık sebebş enfeksiyon yüzündendir.nende oğlumda 3 ay çektim o lanet şeyi. Benim oğlumda hem anti cmw enfeksiyonu hem kansızlık vardı son haftalar da idrar yolu enfeksiyonu çıktı ne zaman antşşyok tedavşsş gördü o zaman sarılık düşmeye başladı birde benim sütüm çok fazlaydı şükür hala öyle o kadar emzirmeme rağmen düşmüyğrdu ama emzirdiğim için 14 15 de geçmiyordu sarılık.20 olmasın dikkat et demişsiniz. Sarılık 20 değer bebeğin ışın tedavisi alması gerektiği bir değer hatta bebek için tablo yapılır tabloda sarılık üst sınırı ksç çıkarsa onun üstüne çıktığı an ışın tedavşsş alır. Aksi taktirde sarılık 20 çıktı 30 çıktı bebekte kalıcı bir hastalık bırakmaz tabiki bırakmıyor diye hastaneye gştmenezlikte olmaz en azından nedeni araştırılmalı.

Tüm sayfalar yüklendi.