Sorum var Bebeğin göbek cevresı 2 yada 1 hafta önde gıtmesı neden olur

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Yahyanın annesi 👸 tarafından oluşturulan Bebeğin göbek cevresı 2 yada 1 hafta önde gıtmesı neden olur başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 559 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Bebeğin göbek cevresı 2 yada 1 hafta önde gıtmesı neden olur
Konbuyu başlatan Yahyanın annesi 👸
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AYŞENUR🦋

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Başlık: **Bebeğin Göbek Çevresinin Önde Gitmesi ve Gebelik Şekeri İlişkisi**

Cevap:

30 haftalık gebelikte bebeğinizin göbek çevresinin 1-2 hafta önde olması, **makrozomi** (bebeğin normalden büyük olması) olasılığını düşündürebilir. Doktorunuzun şeker takibi istemesi bu nedenle oldukça yerinde bir karar.

**Neden Şeker Takibi?**

Gebelik şekeri (gestasyonel diyabet), bebeğin aşırı kilo almasına (özellikle karın bölgesinde) neden olabilir. Kontrolsüz şeker, bebeğin doğumda zorlanmasına ve doğum sonrası bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.

**Şimdi Ne Yapmalısınız?**

* Doktorunuzun önerdiği şeker yükleme testini (genellikle OGTT) yaptırın.
* Test sonuçlarını doktorunuzla değerlendirin ve gerekli görülürse bir beslenme uzmanından destek alın.
* Sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterin.
* Doktorunuzun önerdiği egzersizleri yapın.

Unutmayın, erken teşhis ve tedavi ile gebelik şekerinin olumsuz etkileri büyük ölçüde önlenebilir. Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

Aryam

Kayıtlı Üye
Ayın Annesi
rank
30 haftalık hamileyim doktor şeker takibi yap dedi
Cnm benimde iki hafta gerideydi ve bebek gelişmiyordu bu yüzden erken doğum yapıldı yindede takipte ol şeker takibini sürekli yaptır hem senin hemde bebeğin sağlığı için önemli olabilir cnm geçmiş olsun rabbim kucağına qlmayı nasip etsin inşallah 🙏

Yahyanın annesi 👸

Kayıtlı Üye
rank
Cnm benimde iki hafta gerideydi ve bebek gelişmiyordu bu yüzden erken doğum yapıldı yindede takipte ol şeker takibini sürekli yaptır hem senin hemde bebeğin sağlığı için önemli olabilir cnm geçmiş olsun rabbim kucağına qlmayı nasip etsin inşallah 🙏
Amin canım ama artık son aylarda da insanın şeker isteği tavan yapıyor kendimi zor tutuyorum gerçekten Ama normal yemek yediğimde de biraz yüksek çıkıyor

Yahyanın annesi 👸

Kayıtlı Üye
rank
3 hafta ve sonrası sıkıntılı 2 hafta gayet normal
Doktor sekeri takıp edelim dedı bılmıyorum ya
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Evet cnm anlıyorum ama dikkatli olman lazım rabbim yardımcın olsun inşallah
Amın canımm

Evet cnm anlıyorum ama dikkatli olman lazım rabbim yardımcın olsun inşallah
Amın canımm

AYŞENUR🦋

🔥 Kayra Ateş 🔥 💫 Ayra Nur 💫
Yönetici
Mod
rank
30 haftalık hamileyim doktor şeker takibi yap dedi
1 yada 2 hafta öde yada geride olması bir sorun teşkil etmez canım , ama sen yinede şeker talibi yap gebelik şekeri çıkmış mıydı sende , yediklerine dikkat et , makarna , pirinç pilavı , beyaz ekmek gibi şeyleri çok tüketme 😘

Yahyanın annesi 👸

Kayıtlı Üye
rank
Şeker yüklemesi yaptırmışmıydın
Hayır

1 yada 2 hafta öde yada geride olması bir sorun teşkil etmez canım , ama sen yinede şeker talibi yap gebelik şekeri çıkmış mıydı sende , yediklerine dikkat et , makarna , pirinç pilavı , beyaz ekmek gibi şeyleri çok tüketme 😘
Seker yüklemesi yaptırmadım aysenur

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar