Benim de ikili testim iyi çıktı fakat 21 haftada ayrıntılı ultrasonda ense kalınlığı 6.5 çıktı down sendromu ihtimali olduğunu amniyosentez yapılması gerektiğini söylediler.Baska bir profa gittim o da ense kalınlığını yüksek gördü ama bebeği aldırmak istemediğini söyleyince test yapmaya gerek yok bence %95 ihtimalle sağlıklı olabilir dedi.cunku diğer organlar da bir sorun yoktu.Suan 37 haftaya giriş yaptık sizinle aynı durumdayım inşal
Sayılı günleriniz kalmış hadi inşALLAH sağlıcakla gelsin bebeğiniz dualarımız yavrularımızı korusun..Drlar genellikle down sendromu riskinde ultrason müayinesinde bir problem gördüklerinde karşılığında başka bir problem ararlar eğer ki görülen problem tekse ve karşılığı yoksaa çokda büyük bir risk yoktur demekdir sadece emin olmak için bazı testler önerirler amniyosentez gibi,kendi ve bizim içimizi rahatlatmak için ama gereksiz risk bebek için o yüzden çok ciddi bir problem görülmediyse detaylı ulturasonda böyle testlere gerek yok bence. Sonuçda her şey Yüce RABBİMİN elinde o hakkımızda en hayırlısını nasib eder iniALLAHBenim de ikili testim iyi çıktı fakat 21 haftada ayrıntılı ultrasonda ense kalınlığı 6.5 çıktı down sendromu ihtimali olduğunu amniyosentez yapılması gerektiğini söylediler.Baska bir profa gittim o da ense kalınlığını yüksek gördü ama bebeği aldırmak istemediğini söyleyince test yapmaya gerek yok bence %95 ihtimalle sağlıklı olabilir dedi.cunku diğer organlar da bir sorun yoktu.Suan 37 haftaya giriş yaptık sizinle aynı durumdayım inşallah sağlıkla gelir bebeğimiz.