Aysenura katılıyorum sonuna kadarCanım onun ağladığı zaman her dediğini yaptınız mı . Yada mesela yanlış yaptığı bir şeyde ceza verdiniz ceza dediğim öyle odaya kitlenmek vurmak değil ki emin ol vurmak çözüm değil . Oğlumdan örnek verirsem bir ara baya baya arabalarına zarar verirdi yere atar kırardı ama eşimin babası yüzünden hep çocuk attıkça düştü derdi sen attım hayır demezdi hep ben uyarırdım bir gün oldu ili gün oldu 3 gün arabayı atar atmaz elinden aldım gözünün önünde arabayı kaldırdım kayra yarım saat ağladı arabayı kaldırdım diye 3 gün boyunca eline aldğı her araba için eğer yere atarsan yada kırarsan kaldırırım Kayra dedim dediğim şeyi anlamıyor sanma ciddiyim anlıyor Kayra sonra düzeldi . Söz dinleme konusuna gelirsek . Eğer sen kızınca eşin o an pohpohluyor yada o kızınca sen direk pohpohluyorsan ondan öyle yapar. Kayra gün boyu benimle oynar eder ben hayır dediğim an o an hayırı anlar babasını asla dinlemez mesela ama beni aşırı derecede dinler . Korku değil ama benim ona yapma dediğim şeyi yaptığı an da ceza yiyeceğini bilir . Otur dediğimde oturur gibi . Bence ilk önce oğlunla konuşmaya çalış vurmak bağırmak yerine onun uaptğı yanlış karşısında ceza ver . Emin ol zamanla düzelecek . Tabi ki Kayra da şımarıyor izin veriyorum çünkü yoksa nereye kadar sakin kalabilir ki yeri gelince bırak yaramazlık yapsın ama etrafı dağıtmadan . Bence birde böyle deme
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Ve birde asla evde babana söylerim gelir vs diye laflar söyleme eğer diyorsan seni dinlemez evde en çok kaldığı kişi sensin onu babası ile korkutmak yerine uada vurmak yerine konuş emin ol anlayacak çünkü artık vuracağını bildiği için aman bir kere vurur sonra yine yaparım der ve çocuğuna asla yapma etme deme anlamıyorlar şuan ki beyin algıları ma - me gibi olumsuz cümle ekini algılamıyor direk olarak yapma lafında ki yap lafını idrar ediyorlar ben Kayra doğduğundan beri kendini bildi bileli hayır derim belki de ondan böyle alıştı . Eşime bile hayır demeyi öğrettim önceden yapma derdi.