Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde SosyalAnne tarafından oluşturulan Doğumdan Sonra Adet Kanaması başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 601 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı Doğumdan Sonra Adet Kanaması
Konbuyu başlatan SosyalAnne
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan SosyalAnne

SosyalAnne

2 Erkek 1 Kız
Test
rank
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
518
Konum
İstanbul
Doğumdan sonra adet düzensizliği, doğumdan sonra adet görmemek, doğum sonrası adet olamama, doğum sonrası adet görme, doğumdan sonra ilk adet ne zaman görülür, doğumdan sonra ilk adet görme, doğumdan sonra ilk adet nasıl olur.

Adetin yeniden başlaması ve düzenli hale gelmesi emzirme süresi ve sıklığına bağlıdır. İlk adet kanaması ortalama 3. aydan sonra başlar.

Bu dönemde yumurtalarınız da çalışmaya başlar. Yani emzirsenizde hamile kalma olasılığınız var. Bu nedenle hamilelikten korunmak için önlem almanız gerekir. Cinsel ilişkiye doğumdan 40. gün sonra başlayabilirsiniz.

dogum sonrası adet kanaması.jpg

Doğumdan sonraki ilk bir iki ayda kırk sonuda denilen adet kanamasına benzer bir kanama olabilir. Bu kanamanın olması artık adetlerin mutlaka düzene gireceğini göstermez.

Bebek yalnız anne sütü ile besleniyorsa genellikle ilk altı ayda adetlerin başlaması ve düzenli olması beklenmez. Bu durumda telaşlanmamak gerekir, zamanla düzene girecektir. Uzun bir süre, 18 aya kadar adet görülmediği de olabilir. Daha da gecikirse veya anne emzirmediği halde adetleri düzensiz olursa doktora başvurmak doğru olur.

Bu yazı Sağlık ve Gebelik tarafından doğumdan sonra adet düzensizliği, doğumdan sonra adet görmemek, doğum sonrası adet olamama, doğum sonrası adet görme, doğumdan sonra ilk adet ne zaman görülür, doğumdan sonra ilk adet görme, doğumdan sonra ilk adet nasıl olur konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

Gelen aramalar:
doğumdan sonra adet görme, doğum sonrası adet görme, dogumdan sonra adet görememe, doğum sonrası adet görememe, doğumdan bir ay sonra kana benzer, lohusalıktan sonra adet görme, doğumdan sonra adet düzeni nasıl olur, doğum sonrası adet
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar

Benzer konular

Üst