Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde SosyalAnne tarafından oluşturulan Gebelikte Sık İdrara Çıkma başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 925 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı Gebelikte Sık İdrara Çıkma
Konbuyu başlatan SosyalAnne
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan nursen

SosyalAnne

2 Erkek 1 Kız
Test
rank
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
524
Konum
İstanbul
Gebelikte idrara sık çıkma, gebelikte idrara sık çıkma ne zaman başlar, gebelikte sık idrara çıkmanın nedenleri, gebelikte neden sık idrara çıkılır.

Gebe kadınlar gebeliğin ilk ve son üç aylık dönemlerinde sık sık tuvalete gitmek zorunda kalırlar. İdrara çıkma sıklığının bu kadar artmasının nedenlerinden biri beden de artan zehirli maddelerin atılımını hızlandırmak amacıyla böbreklerin çalışma hızının artması ve vücut sıvı hacmindeki artıştır.

Başka bir neden ise idrar kesesine komşu konumda olan rahim büyüdükçe oluşturduğu basınçtır. Gebeliğin dördüncü ayından sonra rahmin karın içine doğru yükselmesiyle mesane üzerine binen basınç azalır. Ancak iç organların yerleşimi kadından farklılık gösterdiğinden idrara çıkma sıklığı kişiden kişiye değişir.

İdrar yaparken öne doğru eğilirseniz idrar kesenizi tam olarak boşaltabilirsiniz. Eğer gece çok sık idrara çıkıyorsanız, akşam üstü saat 4’ten sonra sıvı almamaya dikkat edin. Bunun dışında kesinlikle sıvı kısıtlaması yapmayın.


İdrara yapma sıklığında herhangi bir değişiklik olmaması ortada bir sorun olduğu anlamına gelmez, özellikle de sık idrara çıkan bir kişiyseniz. Ayrıca yeterli ölçüde (günde en az 8 bardak su) sıvı alıp almadığınız da çok önemlidir. Yetersiz sıvı alımı yalnızca idrara sık çıkmamaya neden olmaz, ayrıca idrar yolu enfeksiyonu riskini de artırır.

Bu yazı gebelikte idrara sık çıkma, gebelikte idrara sık çıkma ne zaman başlar, gebelikte sık idrara çıkmanın nedenleri, gebelikte neden sık idrara çıkılır konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

Gelen aramalar:
neden cok idrara cikilir, gebelikte günde kaç kez idrara çıkılır, 40 gebelık haftasında sık ıdrara cıkılır mı, sok idarara neden çıkılır, neden idrara çok çıkılır, 15 haftada idrara çıkılır mı, gebelikte sık sık idrara kaçıncı hafta da çıkılıyor, idrara cikma kacinci haftada baslar
 

nursen

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
11 Mart 2021
Mesajlar
69
ben 2 aydan sonra tuvaletten çıkamıyorum şuan 5 aylığız dışarı çıktığım da eşime ilk benzin istasyonunu soruyorum😁
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar

Benzer konular

Üst